Jablčné rezy s karamelovou polevou

Jablčné rezy s karamelovou polevou

Vláčny a skvele dochutený múčnik plný jabĺk so zvodnou karamelovou polevou je presne to, čo si chcete dať k popoludňajšej káve. Pozrite sa aj na naše recenzie talianskych kávovarov DeLonghi , napríklad medzi nimi nájdete svojho favorita!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 1 šálka masla
  • 1 šálka vody
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky trstinového cukru
  • 2 šálky olúpaných a nakrájaných jabĺk
  • 2 vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice

Na polevu:

  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice mlieka
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilky

Postup

  • Nastriekajte plech s rozmermi 40 x 25 cm olejom v spreji.
  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Vo veľkom hrnci priveďte do varu maslo s vodou.
  • Zložte z ohňa a vmiešajte múku, trstinový cukor, nakrájané jablká, vajcia, kyslú smotanu, vanilku, soľ, jedlú sódu a škoricu.
  • Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Nalejte na pripravený plech a pečte 18-22 minút, alebo kým nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu buchty čisté.
  • Medzitým v hrnci na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Pridajte mlieko a trstinový cukor.
  • Priveďte do varu a prudko varte 1 minútu.
  • Odstráňte z ohňa a zašľahajte práškový cukor a vanilku do hladka.
  • Teplú buchtu polejte polevou.
  • Pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
  • Uchovávajte v chladničke.
Jablkový koláč s karamelovou polevou a orechmi na tanierikoch.
www.gonnawantseconds.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.