Vláčny a skvele dochutený múčnik plný jabĺk so zvodnou karamelovou polevou je presne to, čo si chcete dať k popoludňajšej káve. Pozrite sa aj na naše recenzie talianskych kávovarov DeLonghi , napríklad medzi nimi nájdete svojho favorita!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 1 šálka masla
- 1 šálka vody
- 2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky trstinového cukru
- 2 šálky olúpaných a nakrájaných jabĺk
- 2 vajcia, ľahko rozšľahané
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1 lyžička vanilky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička škorice
Na polevu:
- 2 lyžice masla
- 3 lyžice mlieka
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1 šálka práškového cukru
- 1 lyžička vanilky
Postup
- Nastriekajte plech s rozmermi 40 x 25 cm olejom v spreji.
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu maslo s vodou.
- Zložte z ohňa a vmiešajte múku, trstinový cukor, nakrájané jablká, vajcia, kyslú smotanu, vanilku, soľ, jedlú sódu a škoricu.
- Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Nalejte na pripravený plech a pečte 18-22 minút, alebo kým nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu buchty čisté.
- Medzitým v hrnci na strednom plameni rozpustite maslo.
- Pridajte mlieko a trstinový cukor.
- Priveďte do varu a prudko varte 1 minútu.
- Odstráňte z ohňa a zašľahajte práškový cukor a vanilku do hladka.
- Teplú buchtu polejte polevou.
- Pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
- Uchovávajte v chladničke.