Vychutnajte si dokonalú kombináciu chutí v tomto recepte na pečeného králika na slanine s karfiolom. K tejto dobrote si tiež môžete pripraviť aj skvelý karfiolový šalát , a to najlepšie podľa nášho receptu.
Čo budeme potrebovať
- 800 g králičieho mäsa
- 2 cibuľa
- 3 lyžice masla
- ½ zväzku bazalky
- ½ zväzku trebuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 20 g hrozienok
- 20 g nasekaných orechov
- 4 plátky slanina
- 200 ml suchého bieleho vína
- soľ
- korenie
Na karfiolovú ryžu
- 1 veľká hlava karfiolu
Postup
- Hrozienka namočte do vlažnej vody.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Bylinky nasekajte nadrobno.
- V mise zmiešajte bylinky s cesnakom, olejom, orechmi a namočenými hrozienkami.
- V hrnci rozohrejte 1 lyžicu masla, cibuľu orestujte dozlatista, pridajte bylinkovú zmes a dochuťte soľou a korením.
- Rozložte králičie mäso a dochuťte soľou a korením.
- Králika potrite bylinkovou zmesou a zrolujte, zabaľte do slaniny a zaistite špáradlami alebo špajdľou.
- Králičiu roládu opečte zo všetkých strán na panvici na zvyšnom masle, pridajte víno a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút.
- Počas pečenia občas podlievajte šťavou z pečenia a vínom.
- Na karfiolovú ryžu, karfiol umyte a dôkladne osušte, potom odstráňte všetky zelené časti.
- Karfiol nastrúhajte na strúhadle s väčšími otvormi.
- Akonáhle budete mať svoju karfiolovú ryžu, je ľahké ju variť (alebo si ju vychutnať surovú)!
- Jednoducho karfiol orestujte vo veľkej panvici na strednú teplotu na 1 lyžicu oleja.
- Prikryte pokrievkou, aby sa karfiol zaparil a bol krehkejší.
- Varte celkom 5–8 minút, potom dochuťte podľa chuti (napr. sójovou omáčkou alebo soľou a čiernym korením).
Zvyšky karfiolovej ryže skladujte v chladničke až 5 dní. Neuvarenú karfiolovú ryžu skladujte v mrazničke až 1 mesiac.