Starý dobrý recept na králičie mäso v lahodnej červenej omáčke dochutenej paprikou! Spomínate si na svoje detstvo? Tak šup, šup poďte si ho s nami uvariť! A môžete si uvariť aj ďalšie lahodné recepty s králikom , rovno na 10 spôsobov.
Čo budeme potrebovať
- 1 kíl králika
- 3 cibule (nakrájané na plátky)
- 200 g nakrájaných húb
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g paradajkového pretlaku
- soľ
- korenie
- 4 lyžice olivového oleja
- 30 g masla
- 3 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička pálivej papriky
- 1 lyžica múky
- 250 ml kuracieho vývaru
- 200 g gréckeho jogurtu
Postup
- Králika nakrájajte na väčšie kusy. Bohato dochuťte soľou a korením.
- Do hrnca s pokrievkou nalejte olivový olej a zahrejte ho na vysokú teplotu.
- Pridajte kúsky králika a nechajte ho z oboch strán zhnednúť. Akonáhle je dobre opečený, králika vyberte a dajte bokom.
- Pridajte maslo a potom pridajte nakrájanú cibuľu a jednu lyžičku soli.
- Nechajte variť, kým nezačne zlátnuť.
- Pridajte cesnak a huby a varte ďalších 8 minút, kým huby nezmäknú.
- Pridajte múku a papriku a dobre premiešajte, nechajte premiešať chute a múku trochu povariť.
- Pridajte paradajkový pretlak a kurací vývar a priveďte do varu.
- Pridajte králika a pokračujte vo varení s pokrievkou na hrnci asi pol hodiny, kým nebude králik hotový.
- Zložte pokrievku a teraz by mala byť omáčka celkom hustá.
- Tesne pred podávaním hrniec stiahnite z platne a jemne vmiešajte grécky jogurt.
- Králika na paprike podávajte s niečím kašovitým, ako je zemiaková kaša alebo polenta, aby príloha nasiakla všetku omáčku.