Kyslá smotana, jahody, rebarbora, sladkosť a krehkosť, to všetko sa spojí, aby vznikol tento lahodný dezert. Náplň je pudingovo krémová posypaná maslovou posýpkou.
Čo budeme potrebovať
- 1 lístkové cesto
- 200 g jahôd nakrájaných na tenké plátky
- 130 g rebarbory
- 240 g cukru
- 3 lyžice múky
- 1/4 lyžičky soli
- 240 g kyslej smotany
- 2 lyžičky vanilky
- 2 veľké vajcia
Na posýpku
- 240 g hrubej múky
- 240 g cukru
- 120 g masla
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Vyvaľkajte si lístkové cesto a preložte ho do formy na koláč.
- Preosejte cukor, 3 lyžice múky a soľ.
- Zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku pridajte k suchým ingredienciám a premiešajte.
- Pridajte jahody a rebarboru do zmesi kyslej smotany a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Nalejte zmes na kruste koláča.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte 15 minút.
- Znížte rúru na 160 stupňov a pokračujte v pečení ďalších 30 minút.
- Zatiaľ čo sa koláč pečie, pripravte si posýpku.
- Zmiešajte múku, cukor a maslo, kým sa dobre nespoja.
- Po upečení koláč vyberte a posypte posýpkou.
- Vložte späť do rúry a pečte ďalších 15 minút.
- Vyberte z rúry a položte na chladiacu mriežku, aby koláč s kyslou smotanou vychladol.
Koláč bez kávy nikdy nemôže chutiť dobre! Pre to najsladšie maškrtenie si musíte zaobstarať najlepšie kávovary na kapsule . Vďaka nim si sladké maškrtenie zakaždým môžete vychutnať s inou kávou.