Koláč s náplňou z kyslej smotany a ovocím

Koláč s náplňou z kyslej smotany a ovocím

Kyslá smotana, jahody, rebarbora, sladkosť a krehkosť, to všetko sa spojí, aby vznikol tento lahodný dezert. Náplň je pudingovo krémová posypaná maslovou posýpkou.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lístkové cesto
  • 200 g jahôd nakrájaných na tenké plátky
  • 130 g rebarbory
  • 240 g cukru
  • 3 lyžice múky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 240 g kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilky
  • 2 veľké vajcia

Na posýpku

  • 240 g hrubej múky
  • 240 g cukru
  • 120 g masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Vyvaľkajte si lístkové cesto a preložte ho do formy na koláč.
  • Preosejte cukor, 3 lyžice múky a soľ.
  • Zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku pridajte k suchým ingredienciám a premiešajte.
  • Pridajte jahody a rebarboru do zmesi kyslej smotany a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Nalejte zmes na kruste koláča.
  • Vložte do predhriatej rúry a pečte 15 minút.
  • Znížte rúru na 160 stupňov a pokračujte v pečení ďalších 30 minút.
  • Zatiaľ čo sa koláč pečie, pripravte si posýpku.
  • Zmiešajte múku, cukor a maslo, kým sa dobre nespoja.
  • Po upečení koláč vyberte a posypte posýpkou.
  • Vložte späť do rúry a pečte ďalších 15 minút.
  • Vyberte z rúry a položte na chladiacu mriežku, aby koláč s kyslou smotanou vychladol.

Koláč bez kávy nikdy nemôže chutiť dobre! Pre to najsladšie maškrtenie si musíte zaobstarať najlepšie kávovary na kapsule . Vďaka nim si sladké maškrtenie zakaždým môžete vychutnať s inou kávou.

Chrumkavý koláč s kyslou smotanou jahodami a rebarborou.
Zdroj: willowbirdbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.