Pečený králik s kapustou

Pečený králik s kapustou

Tento recept na králika pečeného v rúre obsahuje veľa kapusty a slaniny. Je to naozaj veľmi ľahké. Všetku prácu za vás urobí čas a trocha bieleho vína. Alebo si pripravte delikátne recepty s králikom na 10 spôsobov !

Čo budeme potrebovať

  • 1 malá kapusta
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 mrkva (nakrájaná na kolieska)
  • 1 kvaka (na kocky)
  • 3 cibuľa (nakrájané)
  • 250 g slaniny (nakrájané na prúžky)
  • 1 králik (nakrájaný na 6 až 8 kusov)
  • 80 ml suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 165 °C.
  • Umiestnite veľký hrniec s vodou na vysokú teplotu. Prikryte a priveďte do varu.
  • Medzitým z kapusty odstráňte krajné listy. Kapustu nakrájajte na prúžky kapusty.
  • Kapustu vložíme do vriacej vody. Po piatich minútach ho stiahnite z platne a sceďte.
  • Zahrejte 2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte mrkva, kvaka, cibuľu a slaninu. Varte na strednú teplotu za občasného miešania, kým cibuľa nezmäkne a slanina sa neopečie asi 10 minút.
  • Vyberte zeleninu a slaninu z panvice a dajte bokom.
  • Na panvici na strednú teplotu rozohrejte ďalšie 2 lyžice olivového oleja.
  • Pridajte kúsky králika a opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
  • Umiestnite vrstvu kapustových listov na dno 4 litrovej holandskej rúry.
  • Pridajte dva kúsky králika a bohato posypte soľou a korením.
  • Pridajte časť zmesi zeleniny a slaniny.
  • Pokračujte vrstvením kapusty, králika a zeleniny a zakončite vrstvou kapusty.
  • Kapustu zalejte vínom a vložte holandskú rúru do predhriatej rúry. Pečte 1 hodinu a 20 minút.
Zemiaková kaša s kúskami králičieho mäsa.
Zdroj: sadieskitchentable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.