Tento recept na králika pečeného v rúre obsahuje veľa kapusty a slaniny. Je to naozaj veľmi ľahké. Všetku prácu za vás urobí čas a trocha bieleho vína. Alebo si pripravte delikátne recepty s králikom na 10 spôsobov !
Čo budeme potrebovať
- 1 malá kapusta
- 30 ml olivového oleja
- 1 mrkva (nakrájaná na kolieska)
- 1 kvaka (na kocky)
- 3 cibuľa (nakrájané)
- 250 g slaniny (nakrájané na prúžky)
- 1 králik (nakrájaný na 6 až 8 kusov)
- 80 ml suchého bieleho vína
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 165 °C.
- Umiestnite veľký hrniec s vodou na vysokú teplotu. Prikryte a priveďte do varu.
- Medzitým z kapusty odstráňte krajné listy. Kapustu nakrájajte na prúžky kapusty.
- Kapustu vložíme do vriacej vody. Po piatich minútach ho stiahnite z platne a sceďte.
- Zahrejte 2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici na strednú teplotu.
- Pridajte mrkva, kvaka, cibuľu a slaninu. Varte na strednú teplotu za občasného miešania, kým cibuľa nezmäkne a slanina sa neopečie asi 10 minút.
- Vyberte zeleninu a slaninu z panvice a dajte bokom.
- Na panvici na strednú teplotu rozohrejte ďalšie 2 lyžice olivového oleja.
- Pridajte kúsky králika a opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
- Umiestnite vrstvu kapustových listov na dno 4 litrovej holandskej rúry.
- Pridajte dva kúsky králika a bohato posypte soľou a korením.
- Pridajte časť zmesi zeleniny a slaniny.
- Pokračujte vrstvením kapusty, králika a zeleniny a zakončite vrstvou kapusty.
- Kapustu zalejte vínom a vložte holandskú rúru do predhriatej rúry. Pečte 1 hodinu a 20 minút.