Nič nepríde nazmar v tomto elegantnom recepte na pečeného králika s kapustou. Celý vykostený králik sa naplní mäsom z stehna, obalí sa v kapustových listoch a slanine a pečie sa. Ochutnajte pôjde vám hlava okolo rovnako ako z týchto receptov na králika pečeného v rúre .
Čo budeme potrebovať
- 560 g vykosteného králika
- 12 plátkov slaniny (nakrájané)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 1/2 bielej kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica čerstvého tymiánu
- 10 čerstvých lístkov šalvie
- soľ
- korenie
Na plnku
- strúhaná kôra ½ malého citróna
- ½ lyžice tymiánu
- 1 lyžica petržlenu
- 175 g bravčovej klobásy
- 1 lyžička strúhanky
- ½ cibule
- 50 g jablká
- soľ
- korenie
- 150 ml suchého bieleho vína
Postup
- Najprv rozložte kolieska cibule a plátky kapusty po celom pekáči v jednej vrstve a potom na ne rozotrite pretlačený cesnak a tymián.
- Teraz okoreňte králičie mäso a naaranžujte ich na cibuli. Potom na kúsky králika dajte plátky slaniny.
- Ďalej si pripravte plnku zmiešaním všetkých ingrediencií (okrem vína) dohromady a vytvarovaním zmesi do 12 malých guličiek.
- Umiestnite ich medzi králičie mäso a sem tam zastrčte vetvičky tymiánu a šalvie.
- Pekáč vložte do rúry a pečte 20 minút.
- Opekajte ďalších 15–20 minút, alebo kým slanina a šalvia nie sú chrumkavé a králik uvarený.
- Mäso vyberte a pekáč so šťavou umiestnite na platňu a pridajte suché víno.
- Priveďte do varu a prebubľujte asi 5 minút, kým sa nezredukuje asi na tretinu.
- Skontrolujte korenie a omáčkou prelejte králika a plnku.