Ovocný koláč s posýpkou

Ovocný koláč s posýpkou

Pokiaľ ide o posýpku na koláči s ovocím, tento recept je vaša najlepšia voľba. Naše ďalšie recepty na koláče s posýpkou by sa vám tiež mohli páčiť.

Čo budeme potrebovať

  • 120 g ovsených vločiek
  • 100 g polohrubej múky
  • 90 g hnedého cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • 90 g masla

Na cesto

  • 230 g hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 60 g masla
  • 60 g rastlinného tuku
  • 60 ml vody

Na náplň

  • 700 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 250 g cukru
  • 40 g hladkej múky (alebo 2 polievkové lyžice tapioky alebo kukuričného škrobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • V strednej miske zmiešajte múku a soľ.
  • Pomocou mixéra rozmixujte tuk a maslo.
  • Časť múčnej zmesi polejte 1 lyžicou vody a premiešajte.
  • Postup opakujte, kým cesto nebude držať pohromade.
  • Na ľahko pomúčenom povrchu cesto vyvaľkajte.
  • Cesto rozvaľkajte a vložte ho v jednej vrstve do formy na pečenie.
  • V strednej miske zmiešajte vločky, múku, hnedý cukor, soľ a škoricu.
  • Zapracujete maslo a miešajte, kým zmes nebude pripomínať hrubú strúhanku.
  • Vo veľkej mise pripravte požadovanú náplň do ovocného koláča.
  • Najprv zmiešajte cukor a múku.
  • Pridajte požadované ovocie. Jemne obaľte. (Ak používate mrazené ovocie, nechajte zmes odstáť 30 až 45 minút alebo pokiaľ ovocie čiastočne nerozmrzne, ale bude stále ľadové.)
  • Ovocnú zmes preložte na koláčovú krustu.
  • Náplň posypete posýpkou.
  • Aby sa zabránilo pripečeniu, zakryte okraj koláča alobalom.
  • Pečte 30 minút (50 minút pri mrazenom ovocí).
  • Odstráňte fóliu. Pečte ďalších 35 až 40 minút, alebo kým ovocie nezmäkne a poleva nezezlátne.
  • Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.

Malinová náplň:
Použite 700 g čerstvých alebo mrazených malín; 180 g cukru a 40 g hladkej múky.
Jablková náplň:
Použite 500 g olúpaných jabĺk nakrájaných na tenké plátky, 75 g cukru a 2 lyžice hladkej múky.
Rebarborová náplň:
Použite 600 g čerstvé alebo mrazené rebarbory nakrájané kúsky, 200 g cukru a 75 g hladkej múky. Alebo si rovno pripravte jeden z týchto rebarborových koláčov .
Broskyňová náplň:
Použite 500 g olúpaných, vykôstkovaných na tenké plátky nakrájaných broskýň, 75 g cukru a 3 lyžice hladkej múky.

Koláč s vypečenou posýpkou a kanadskými čučoriedkami v zapekacej mise.
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.