Tento ovocný koláč kombinuje lahodnú krustu z grahamových sušienok, smotanovo vanilkovo-jogurtovú náplň a ovocnú ozdobu, z ktorej vzniká jednoduchý letný dezert sladený medom. Pre viac inšpirácie sa pozrite na naše recepty na múčniky s jogurtom .
Čo budeme potrebovať
- 250 g rozdrobených sušienok
- 90 g masla (rozpusteného)
- 60 g medu
Na náplň
- 125 ml hustej smotany
- 150 g plnotučného gréckeho jogurtu
- 2 lyžice medu
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu
- Čerstvé ovocie
- Med
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov.
- V strednej miske zmiešajte sušienky, maslo a med, kým sa dobre nespoja.
- Vtlačte zmes na dno koláčovej formy.
- Preložte do rúry a pečte 12 až 14 minút alebo do zlatohneda.
- Pred plnením nechajte vychladnúť.
- Do nádoby dajte smotanu a mixujte.
- Pridajte jogurt, med a vanilku a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
- Zmes rovnomerne rozprestrite na kruste.
- Zakryte a preložte do mrazničky na aspoň 4 hodiny alebo až 3 dni.
- Ak chcete podávať, nechajte koláč stáť pri izbovej teplote po dobu 20 minút, aby mierne zmäkol.
- Zatiaľ čo koláč mäkne, ozdobte ho ovocím a podávajte preliaty medom.