Tvarohový koláč s čokoládou a kúskami orieškov? Počujete, ako dokonale to znie? Tak neváhajte ani chvíľu a pripravte si tento jedinečný recept. Rovnako tak jedinečné sú ajtieto čokoládové torty , ktoré si môžete tiež s nami upiecť.
Čo budeme potrebovať
- 140 g masla
- 300 g čokoládových sušienok (rozdrvených)
- 500 g smotanového syra
- 85 g práškového cukru
- 300 ml dvojitej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 5 orieškových čokolád (nahrubo nasekaných)
- 4 lyžice orieškovej čokoládovej nátierky
- 25 g nahrubo nasekaných lieskových orechov
Postup
- Pripravte základ na tvarohový koláč av malom hrnci si rozpustite maslo.
- Sušienky rozmixujte na jemnú strúhanku, pridajte rozpustené maslo a premiešajte, kým sa dobre nespoja.
- Vyklopte do tortovej formy a pevne zatlačte na dno. Počas prípravy náplne chlaďte.
- V mise prešľahajte smotanový syr a práškový cukor.
- Šľahajte smotanu a vanilku v samostatnej miske, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy, a potom vmiešajte do tvarohového krému.
- Vmiešame nasekanú čokoládu.
- Naneste na sušienkový základ a uhlaďte stierkou.
- Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte chladiť aspoň 6 hodín alebo cez noc.
- Akonáhle stuhne, vložte čokoládovú orieškovú nátierku do hrnca a na miernom ohni rozpúšťajte 3–4 minúty, kým nebude tekutá.
- Nechajte mierne vychladnúť, než natrite na tvarohový koláč s čokoládou.
- Ozdobte čokoládou a nasekanými lieskovými orieškami.