Koláč z tvarohu, čokolády a Oreo sušienkami

Koláč z tvarohu, čokolády a Oreo sušienkami

Tento čokoládový cheesecake je všetkým, čo chcete, aby bol. Je chuťovo bohatý, vláčny, hutný a nesmierne čokoládový. Je jednoduché ho pripraviť a nevyžaduje žiadne špeciálne prísady ani náročné vodné kúpele. Chuť čokoládových sušienok s bielym krémom si môžete vychutnať aj v týchto receptoch na Oreo tortu .

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 270 g čokoládových sušienok (Oreos)
  • 30 g cukrárskeho cukru
  • 60 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  • 120 ml mlieka
  • 340 g polosladkých čokoládových lupienkov
  • 1 čajová lyžička prášku na espresso
  • 680 g smotanového syra
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice múky

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C. Ľahko vymažte formu.
  • Sušienky rozdrvte spolu s cukrom a pridajte rozpustené maslo, krátko miešajte, kým nebude zmes drobivá.
  • Vlhkú posýpku vtlačte na dno a čiastočne po stranách pripravenej formy.
  • Krustu pečte 15 minút.
  • Znížte teplotu rúry na 160 °C.
  • Zmiešajte mlieko a čokoládové lupienky a zahrievajte, kým sa nerozpustí a zmes nebude hladká.
  • Odoberte z platne, vmiešajte prášok na espresso a zmes odstavte.
  • Vo veľkej mise prešľahajte smotanový syr a cukor.
  • Pridávajte vajcia, vanilku, a potom múku.
  • Pridajte zmes čokolády a mlieka a pomaly šľahajte, kým sa dôkladne nespoja.
  • Nalejte cesto na kruste.
  • Čokoládový cheesecake pečte po dobu 45 až 50 minút.
  • Vypnite rúru, otvorte dvierka na niekoľko centimetrov a nechajte koláč v rúre 1 hodinu vychladnúť.
  • Vyberte koláč z rúry a položte ho na mriežku, aby celkom vychladol.
  • Keď je úplne vychladnutý, prikryte tortu a nechajte ju v chlade, kým nebude pripravený na podávanie.
Kúsok dokonalého dezertu s čokoládou a krehkými sušienkami.
Zdroj: beyondfrosting.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.