Bábika v marináde je super jednoduchý recept na prípravu, ktorý kombinuje jemné mäso s horčicou, cesnakom a oreganom. Ale ak chcete pripraviť toto jedlo, musíte mať horčicu naozaj radi. Lahodné mäso servírujte s dokonalými zapečenými zemiakmi s cuketou .
Čo budeme potrebovať
- 1 kg bravčovej bábiky
- 30 ml olivového oleja
- 30 g dijonskej horčice
- 1 lyžica zrnitej horčice
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- štipka čierneho korenia
- 1 lyžička jemne nasekaného čerstvého rozmarínu
Postup
- V pekáčiku zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, zrnitú horčicu, med, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a rozmarín a dobre premiešajte.
- Pridajte bravčovú bábiku a obaľte.
- Misku pevne zakryte fóliou alebo plastovým obalom a bravčové mäso marinujte v chladničke po dobu najmenej 8 hodín, maximálne 24 hodín.
- Keď ste pripravení variť, predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Umiestnite mäso do pekáča.
- Mäso pečte 30 až 40 minút, kým nie je mäso prepečené.
- Vyberte pekáč z rúry, pevne ho zakryte alobalom a pred krájaním nechajte 10 minút odstáť.
Ako ešte môžete mäso marinovať sa dozviete v týchto receptoch na mäsové marinády !