Bravčová pečienka s horčičnou marinádou

Bravčová pečienka s horčičnou marinádou

Bábika v marináde je super jednoduchý recept na prípravu, ktorý kombinuje jemné mäso s horčicou, cesnakom a oreganom. Ale ak chcete pripraviť toto jedlo, musíte mať horčicu naozaj radi. Lahodné mäso servírujte s dokonalými zapečenými zemiakmi s cuketou .

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg bravčovej bábiky
  • 30 ml olivového oleja
  • 30 g dijonskej horčice
  • 1 lyžica zrnitej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1 lyžička jemne nasekaného čerstvého rozmarínu

Postup

  • V pekáčiku zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, zrnitú horčicu, med, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a rozmarín a dobre premiešajte.
  • Pridajte bravčovú bábiku a obaľte.
  • Misku pevne zakryte fóliou alebo plastovým obalom a bravčové mäso marinujte v chladničke po dobu najmenej 8 hodín, maximálne 24 hodín.
  • Keď ste pripravení variť, predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Umiestnite mäso do pekáča.
  • Mäso pečte 30 až 40 minút, kým nie je mäso prepečené.
  • Vyberte pekáč z rúry, pevne ho zakryte alobalom a pred krájaním nechajte 10 minút odstáť.

Ako ešte môžete mäso marinovať sa dozviete v týchto receptoch na mäsové marinády !

Panvica s mäsom z bravčového obalené v kruste z horčičných semienok.
Zdroj: whatsinthepan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.