Krehká a šťavnatá grilovaná bravčová pečienka so sladkou a pikantnou medovo horčičnou marinádou sa najlepšie hodí k jednoduchým šťouchaným zemiakom .
Čo budeme potrebovať
- 50 ml jablčného octu
- 30 ml olivového oleja
- 30 g medu
- 3 lyžice dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica soli
- 1 lyžička červenej papriky
- 1 1/2 lyžičky mletého korenia
- 1 kg bravčovej bábiky
Medová horčičná omáčka
- 50 g medu
- 3 lyžice dijonskej horčice
Postup
- Vo veľkej mise prešľahajte jablkový ocot, olivový olej, med, horčicu, cesnak, soľ, papriku a korenie.
- Nalejte zmes do veľkého vrecka so zipsom. Pridajte bravčovú bábiku.
- Uzavrite vrecko a uistite sa, že je bravčové mäso pokryté marinádou. Nechajte cez noc v chladničke.
- Vyberte bravčové mäso z chladničky a pred grilovaním ho nechajte ohriať na izbovú teplotu.
- Predhrejte rúru v režime grilu na 160 stupňov.
- Grilujte bábiku, kým teplomer na mäso zasunutý do najsilnejšej časti nezaznamená 65 °C až 70 °C.
- Vyberte bábiku z rúry a pred krájaním ju nechajte 10 minút odstáť.
- Medovú horčičnú omáčku pripravíte zmiešaním medu a dijonskej horčice.
- Nakrájajte bravčové mäso a podávajte teplé s medovo horčičnou omáčkou.