Bravčová pečienka na cibuli a cesnaku je jedným z najlepších pokrmov, ktoré kedy budete mať šancu ochutnať!
Čo budeme potrebovať
- 1,5 kg bravčovej bábiky
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
- 4 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
- 1,5 lyžičky talianskeho korenia
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky drvených vločiek červenej papriky
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 4-6 mrkví (ošúpaných a nakrájaných na štvrtky)
- 2-3 červené zemiaky (ošúpané a nakrájané na štvrtky)
- 2 lyžice balzamikového octu
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov.
- Do bravčovej bábiky urobte 5-6 rezov. Každý rez naplňte nakrájanú cibuľu a cesnakom.
- Bravčové mäso vložte do pekáča a posypte talianskym korením, soľou, vločkami červenej papriky a čiernym korením.
- Okolo naaranžujte mrkvu a zemiaky a všetko pokvapkajte balzamikovým octom.
- Zakryte a pečte asi 1 hodinu. Po upečení nechajte mäso 10 minút odpočívať.
- Nakrájajte bravčovú pečienku a podávajte ju spolu s pečenou mrkvou a zemiakmi.
Namiesto zemiakov si tiež môžete vo vašej domácej pekárni pripraviť jednoduchý žemľový knedľa ! Ako na to sa dozviete v našom recepte a ako si vybrať tú najlepšiu všestrannú domácu pekáreň sa dozviete v našej detailnej recenzii.