Kuracie prsia so zemiakmi v smotanovej omáčke s čerstvými bylinkami

Kuracie prsia so zemiakmi v smotanovej omáčke s čerstvými bylinkami

30 minút, panvica a niekoľko jednoduchých ingrediencií! To je všetko, čo potrebujete na tento chutný a výdatný pokrm z jednej panvice.

Čo budete potrebovať

  • 4 kuracie prsia bez kosti a kože, naklepaných na rovnomernú hrúbku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 šálka na tenké plátky nakrájaných zemiakov
  • 1 lyžica prelisovaného cesnaku
  • ½ lyžičky najemno nasekaného rozmarínu
  • ½ lyžičky najemno nasekaného tymiánu
  • ¼ lyžičky najemno nasekaného oregana
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Vymažte veľkú panvicu olejom.
  • Kuracie mäso osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Pridajte mäso na panvicu a opekajte na strednom plameni 5–6 minút z každej strany, kým nezhnedne a neprepečie sa.
  • Preložte na tanier a prikryte, aby zostalo teplé.
  • Pridajte do panvice zemiaky, cesnak a bylinky a varte 5–7 minút, kým sa zemiaky nedajú ľahko prepichnúť vidličkou a nezhnednú na okrajoch. (Nezabudnite zemiaky v polovici obrátiť, aby sa opekli z oboch strán.)
  • Pridajte smotanu a varte ďalších 4–5 minút, kým ezhustne, pričom nezabudnite pravidelne miešať.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Pridajte do panvice mäso a obaľte ho v smotanovej omáčke.
  • Podľa potreby pokrm ozdobte celými strúčikmi cesnaku a bylinkami a podávajte horúce.
Kuracie mäso so zemiakmi v krémovej omáčke na panvici.
www.lecremedelacrumb.com

Vyskúšajte aj naše výborné recepty na zemiaky zapekané s kuracím mäsom 4x inak. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.