30 minút, panvica a niekoľko jednoduchých ingrediencií! To je všetko, čo potrebujete na tento chutný a výdatný pokrm z jednej panvice.
Čo budete potrebovať
- 4 kuracie prsia bez kosti a kože, naklepaných na rovnomernú hrúbku
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 šálka na tenké plátky nakrájaných zemiakov
- 1 lyžica prelisovaného cesnaku
- ½ lyžičky najemno nasekaného rozmarínu
- ½ lyžičky najemno nasekaného tymiánu
- ¼ lyžičky najemno nasekaného oregana
- 1 šálka smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu (voliteľne)
Postup
- Vymažte veľkú panvicu olejom.
- Kuracie mäso osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Pridajte mäso na panvicu a opekajte na strednom plameni 5–6 minút z každej strany, kým nezhnedne a neprepečie sa.
- Preložte na tanier a prikryte, aby zostalo teplé.
- Pridajte do panvice zemiaky, cesnak a bylinky a varte 5–7 minút, kým sa zemiaky nedajú ľahko prepichnúť vidličkou a nezhnednú na okrajoch. (Nezabudnite zemiaky v polovici obrátiť, aby sa opekli z oboch strán.)
- Pridajte smotanu a varte ďalších 4–5 minút, kým ezhustne, pričom nezabudnite pravidelne miešať.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Pridajte do panvice mäso a obaľte ho v smotanovej omáčke.
- Podľa potreby pokrm ozdobte celými strúčikmi cesnaku a bylinkami a podávajte horúce.
Vyskúšajte aj naše výborné recepty na zemiaky zapekané s kuracím mäsom 4x inak. Pochutnáte si!