Posuňte pečené kuracie mäso a zemiaky na vyššiu úroveň! Čerstvé citróny a pomaranče pokrmu dodajú dokonalú sviežosť a zázvor, cesnak a chilli pre zmenu pikantnosť. Večera nikdy neboli také ľahké a chutné!
Čo budete potrebovať
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 cm kúsok čerstvého zázvoru, jemne nastrúhaný
- 1/2 lyžičky chilli prášku (voliteľne)
- 2 lyžičky lístkov čerstvého tymiánu a navyše na podávanie
- 1 lyžica nasekaných čerstvých listov oregana a navyše na podávanie
- 1/3 šálky kuracieho vývaru
- 1/3 šálky citrónovej šťavy
- 1/3 šálky pomarančovej šťavy
- 500 g baby zemiakov, červených
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 8 malých kuracích stehenných rezňov s kožou
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 malý pomaranč, nakrájaný na plátky
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 100 g zelených fazuliek, olúpaných, nakrájaných na tretiny
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Zmiešajte cesnak, zázvor, chilli prášok (ak používate), tymián, oregano, vývar a citrónovú a pomarančovú šťavu v džbáne.
- Každý zemiak v hornej časti narežte na 2 mm hrubý plátok, ale neprerežte celý zemiak.
- Na dno veľkej panvice vhodnej do rúry nasypte cibuľu.
- Navrch dajte mäso.
- Medzi kúsky kurčaťa naaranžujte zemiaky.
- Kurča a zemiaky zalejte vývarovou zmesou.
- Posypte paprikou.
- Navrch dajte plátky pomaranča a citróna.
- Pokvapkajte olejom.
- Dobre dochuťte soľou a korením.
- Pečte 50 minút, počas pečenia podlievajte vývarom.
- Pridajte fazuľky, ktoré zatlačte do omáčky.
- Pečte ďalších 10 minút, alebo kým kura a zemiaky nezozlátnu a nebudú prepečené.
- Podávajte posypané extra tymiánom a oreganom.