Výdatné maďarské jedlo, ktoré si zamilujete! Kuracie kúsky sa varí v lahodnej omáčke z paradajok a maďarskej papriky a všetko sa podáva so špecľami. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice rastlinného oleja
- ¾ šálky cibule nakrájanej na kocky
- 3 lyžice maďarskej papriky
- 700 g kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky
- 410 g konzervovaných nakrájaných paradajok
- 1 a ¼ šálky kuracieho vývaru
- 3 lyžice hladkej múky
- 230 g kyslej smotany
- soľ a korenie na dochutenie
- špecle na podávanie
Postup
- V hlbokom hrnci na strednom plameni rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
- Restujte, kým nezmäkne a nezosklovatí, potom pridajte papriku.
- Mäso osoľte a okoreňte a dajte ho do hrnca.
- Opatrne pridajte paradajky a 1 šálku kuracieho vývaru.
- Prikryte a na miernom ohni duste 1 hodinu.
- Uvarené mäso vyberte z hrnca a dajte bokom.
- Zohrejte zvyšnú ¼ šálky kuracieho vývaru, kým nebude teplý.
- Môžete ho ohriať aj v mikrovlnnej rúre.
- Zmiešajte vývar a múku a miešajte, kým nevznikne hustá kaša.
- Do hrnca pridajte kyslú smotanu, soľ a zápražku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pokračujte v šľahaní na miernom ohni, kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.
- Omáčku podávajte s kuracím mäsom a špecľami.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?