Kurací paprikáš

Kurací paprikáš

Výdatné maďarské jedlo, ktoré si zamilujete! Kuracie kúsky sa varí v lahodnej omáčke z paradajok a maďarskej papriky a všetko sa podáva so špecľami. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • ¾ šálky cibule nakrájanej na kocky
  • 3 lyžice maďarskej papriky
  • 700 g kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky
  • 410 g konzervovaných nakrájaných paradajok
  • 1 a ¼ šálky kuracieho vývaru
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 230 g kyslej smotany
  • soľ a korenie na dochutenie
  • špecle na podávanie

Postup

  • V hlbokom hrnci na strednom plameni rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
  • Restujte, kým nezmäkne a nezosklovatí, potom pridajte papriku.
  • Mäso osoľte a okoreňte a dajte ho do hrnca.
  • Opatrne pridajte paradajky a 1 šálku kuracieho vývaru.
  • Prikryte a na miernom ohni duste 1 hodinu.
  • Uvarené mäso vyberte z hrnca a dajte bokom.
  • Zohrejte zvyšnú ¼ šálky kuracieho vývaru, kým nebude teplý.
  • Môžete ho ohriať aj v mikrovlnnej rúre.
  • Zmiešajte vývar a múku a miešajte, kým nevznikne hustá kaša.
  • Do hrnca pridajte kyslú smotanu, soľ a zápražku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pokračujte v šľahaní na miernom ohni, kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.
  • Omáčku podávajte s kuracím mäsom a špecľami.
Kuracie kúsky v omáčke z paradajok a maďarskej papriky podávané so špecľami v miske.
www.berlyskitchen.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.