Vyprážané hranolky z zeleru

Vyprážané hranolky z zeleru

Luxusné vyprážané zelerové hranolky, ktoré pripravíte behom chvíľky. Fajnšmejkri si ich môžu na záver posypať parmezánom pre extra chuť!

Čo budete potrebovať

  • 1 kg zeleru, olúpaného a nakrájaného na hranolky 5 x 2,5 cm
  • tuk podľa výberu
  • soľ a korenie podľa výberu
  • olej na vyprážanie
  • ¼ šálky parmezánu (voliteľne)

Postup

  • Zelerové hranolky premiešajte s tukom podľa vášho výberu, skvelý treba tuk zo slaniny.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
  • Keď je olej rozpálený, pridajte opatrne hranolky, ale nepreplňujte panvicu.
  • Vymažte dozlatista z jednej strany, asi 2 až 3 minúty.
  • Otočte a pokračujte v vyprážaní, kým nebudú hotové, asi 2 až 3 minúty.
  • Vyberte dierovanou lyžicou a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Dochuťte soľou a akýmkoľvek ďalším korením, ktoré máte radi.
  • Voliteľne ozdobte parmezánom.
  • Užite si to!
Hranolky z zeleru v ošatke.
www.heathercooan.com

Máme pre vás tiež 5 chrumkavých receptov na najlepšie mexické nachos . Aký variant vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.