Krémový dip s olivami a řapíkatým zelerom je neuveriteľne chutný a obľúbia si ho aj tí, ktorí olivy nemajú práve dvakrát v láske!
Čo budete potrebovať
- 230 g smotanového syra, zmäkčeného
- 1/3 šálky majonézy
- 1 lyžica kôprového nálevu
- 8 veľkých olív plnených pimento paprikami, nakrájaných
- 1 lyžička šťavy z olív
- 1/2 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
- 1 lyžica pažítky
- 1 jarná cibuľka, nakrájaná (celá)
- 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané nadrobno
Postup
- Pomocou mixéra utrite smotanový syr do hladka.
- Pridajte majonézu a premiešajte.
- Pridajte nálev z kôprového nálevu, nakrájané olivy a olivovú šťavu.
- Premiešajte.
- Vmiešajte jarnú cibuľku a stopkový zeler.
- Trochu jarnej cibuľky a/alebo nakrájaných olív si nechajte na podávanie, ak chcete.
- Vmiešajte mleté čierne korenie a pažítku.
- Uchovávajte v miske v chladničke, kým nebudete pripravení na podávanie.
- Podávajte s stopkovým zelerom, mrkvou, paprikou, krekry alebo chipsy.