Batátovo-mrkvové pyré

Batátovo-mrkvové pyré

Vynikajúca zdravá príloha napríklad ku grilovanému mäsu! Rozmixované pečené batáty s varenou mrkvou, bielym jogurtom a kajenským korením si obľúbite a na klasickú zemiakovú kašu si ani nespomeniete.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg batátov
  • 500 g mrkvy, olúpané a nakrájané na kúsky
  • 12 lyžíc masla, zmäkčeného
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 2 a 1/2 šálky vody
  • 1/2 šálky bieleho jogurtu
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Batáty oškrabte av hornej časti každého batátu urobte malý hlboký zárez,.
  • Batáty položte na plech a pečte v rúre 1 hodinu, alebo kým nezmäknú.
  • Medzitým ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na 2,5 cm kúsky.
  • Mrkva dajte do hrnca s vodou, cukrom a 2 lyžicami masla.
  • Hrniec dajte na strednú teplotu, priveďte do varu a varte odkryté, kým sa voda neodparí a mrkva nezačne na masle prskať, asi 30 minút.
  • Mrkva by mala byť mäkká.
  • Pokiaľ nie, pridajte trochu vody a varte, kým nebude mrkva hotová a nezostane žiadna tekutina.
  • Vydlabajte dužinu batátov a zmiešajte s mrkvou v mise kuchynského robota s oceľovou čepeľou.
  • Pridajte zvyšné maslo a jogurt a spracujte do hladka.
  • Pridajte muškátový oriešok, kajenské korenie, soľ a korenie podľa chuti a ešte spracujte, kým nebude všetko krásne krémové a dobre premiešané.
  • Ihneď podávajte!
Rozmixované pečené batáty s varenou mrkvou, bielym jogurtom a kajenským korením podávané na tanieri s fazuľkami a mäsom.
www.thetableofcontents.co

Inšpirujte sa tiež našimi najlepšími receptami na polievky z batátov , ktoré vás skvele zasýtia aj zahrejú!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.