Vegánske sladké batátové pyré

Vegánske sladké batátové pyré

Lahodná batátová kaša s mandľovým mliekom, javorovým sirupom a škoricou sa pripravuje z pár ingrediencií a jej príprava trvá iba 30 minút. Navyše je vegánska a bez rafinovaného cukru.

Čo budete potrebovať

  • 3 stredné batáty, olúpané a nakrájané na 5 cm kúsky
  • ¼ šálky mandľového mlieka
  • 1-2 lyžice javorového sirupu
  • ½ lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
  • pekanové orechy, nahrubo nasekané (voliteľne)

Postup

  • Do veľkého hrnca nalejte asi 2,5 cm vody.
  • Vložte do hrnca naparovací kôš a položte naň kúsky batátov.
  • Prikryte pokrievkou a varte v pare na strednom plameni 15–20 minút, alebo pokiaľ nie sú batáty veľmi mäkké.
  • Do stredne veľkej misy pridajte podusené batáty.
  • Zmes roztlačte, kým nedosiahnete požadovanú textúru.
  • Pridajte mandľové mlieko, javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok a soľ a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • V prípade potreby upravte korenie a sladkosť.
  • Podávajte a voliteľne ozdobte pekanovými orechmi.
Batátová kaša s mandľovým mliekom, javorovým sirupom a škoricou v miske, ozdobená orechmi.
www.realandvibrant.com

Skúste aj naše lahodné recepty na zapečenú zemiakovú kašu a uvidíte, ako vám zachutí. Je to nevšedný spôsob, ako si túto detskú dobrotu vychutnať úplne inak.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.