Batátová kaša s jarnou cibuľkou a kyslou smotanou

Batátová kaša s jarnou cibuľkou a kyslou smotanou

Toto je úplne luxusná príloha k akémukoľvek mäsu! Batáty s čerstvými bylinkami, maslom a kyslou smotanou potešia vaše chuťové bunky a vy si nebudete stačiť chodiť pridávať.

Čo budete potrebovať

  • 2 kg batátov, olúpaných a nakrájaných na 2,5 cm kocky
  • 2 lyžičky soli
  • ⅓ šálky najemno nakrájané jarné cibuľky (použite zelenšie časti)
  • ⅓ šálky najemno nasekané čerstvé plocholisté petržlenovej vňate
  • 1 malý až stredný strúčik cesnaku, prelisovaný
  • ¼ šálky kyslej smotany
  • 3 lyžice masla, nakrájaného na kocky
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 1 lyžička extra panenského olivového oleja

Postup

  • Vložte batáty nakrájané na kocky do veľkého hrnca alebo holandskej rúry a pridajte toľko vody, aby batáty zakrývala o cca 2,5 cm.
  • Pridajte 1 lyžičku soli a zmes priveďte do varu na stredne vysokom ohni.
  • Znížte teplotu a varte odkryté, kým batáty nezmäknú, asi 9 až 12 minút.
  • Dobre sceďte a potom batáty vráťte do hrnca a roztlačte ich na požadovanú konzistenciu.
  • Okamžite pridajte takmer všetku jarnú cibuľku a petržlenovú vňať, z oboch si ponechajte malé množstvo na ozdobu.
  • Pridajte cesnak a premiešajte.
  • Potom vmiešajte väčšinu kyslej smotany (zhruba 1 lyžicu si nechajte na ozdobu), všetko maslo a zvyšnú 1 lyžičku soli.
  • Dochuťte podľa chuti ďalšou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Batátovú kašu preložte do servírovacej misy a lyžicou vmiešajte odloženú kyslú smotanu.
  • Posypte odloženou jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou, povrch zľahka pokvapkajte olivovým olejom a na záver posypte čiernym korením.
  • Podávajte ihneď.
Pyré z batátov v miske s lyžicou.
www.cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.