Pikantné kuracie medailónky

Pikantné kuracie medailónky

Jednoduchý recept na korenené medailónky z kuracieho mäsa, ktoré sa skvele hodia k ryži, cestovinám či do šalátu. Navyše naň nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 1 lyžica papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžica sušeného mletého koriandra
  • 1+ lyžica soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 4 kuracie prsia bez kosti a bez kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla

Postup

  • Zmiešajte všetko korenie a soľ v miske.
  • Kuracie prsia nakrájajte na medailónky približne 5 x 5 cm a 2 cm hrubé.
  • Vložte mäso do nádoby a okoreňte ho 3 lyžicami zmesi korenia.
  • Zmesou potrite všetko mäso.
  • Nechajte marinovať niekoľko hodín až cez noc v chladničke.
  • Dajte 1 lyžicu masla a olivového oleja do veľkej panvice na stredne vysokom plameni.
  • Po rozpustení masla pridajte na panvicu mäso, pracujte so 4 až 5 kusmi naraz.
  • Medailóniky opekajte asi 4 minúty z každej strany, kým nebudú obe strany opečené a mäso prepečené.
  • Dávajte pozor, aby ste panvicu nepreplnili.
  • Podľa potreby pridajte zvyšný olej a/alebo maslo na ďalšiu várku medailónov.
  • Medailónky vyberte na tanier a ozdobte čerstvými bylinkami.
  • Podávajte s cestovinami, ryžou, alebo vychladené a nakrájané do šalátu.
Korenené medailóniky z kuracieho mäsa naberané vidličkou.
www.culinarybeets.com

Pozrite sa aj na naše inšpiratívne recepty na medailóniky z morky v 5 rôznych variantoch. Vždy chutne a zdravo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.