Rýchly, jednoduchý a chutný recept, ktorý si budete pripravovať pokojne niekoľkokrát mesačne. Kuracie mäso obalené v slanine a servírované s delikátnou smotanovou omáčkou zo šampiňónov a koňov poteší vaše chuťové bunky a je takmer nemožné sa tohto pokrmu prejesť. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie prsia
- 10 plátkov slaniny
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička provensálskych byliniek
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice šalotky nakrájané na kocky
- 1 šálka šampiňónov nakrájaných na plátky
- 2 lyžice koňaku
- ½ šálky smotany alebo mlieka
Postup
- Kuracie prsia nakrájajte na asi dvadsať 2,5 až 5 cm kúskov.
- Plátky slaniny prekrojte napoly.
- Okolo každého kúska mäsa omotajte plátok slaniny a posypte z oboch strán soľou, korením a provensálskymi bylinkami.
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo a olivový olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte mäso do panvice.
- Varte 5 minút.
- Kuracie kúsky otočte, prikryte a varte 10 minút.
- Vyberte mäso z panvice.
- Pridajte šalotku a šampiňóny a restujte 1-2 minúty, kým nezmäknú.
- Pridajte koňak a varte asi 1 minútu, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
- Do panvice pridajte smotanu alebo mlieko a varte, kým omáčka nezhustne.
- Vráťte mäso do panvice a premiešajte.
- Medailónky podávajte s ryžou alebo rezancami, zaliate šampiňónovou omáčkou.