Tieto špagety s cesnakom, kuracím, brokolicou, sardelovými filetmi a strúhankou sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečeného kurčaťa.
Čo budete potrebovať
- 1 balenie špaget
- 1 brokolica
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 sardelové filety
- 2 šálky uvareného kuracieho mäsa, nakrájaného
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Na posýpku:
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate
- 1 šálka strúhanky
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C.
- Brokolicu nakrájajte na ružičky, olúpte a nakrájajte na kocky hlúb.
- Zmes rovnomerne naložte do pekáča, pokvapkajte trochou oleja a dochuťte soľou.
- Pečte 20 minút, v polovici otočte.
- Rovnomerne rozotrieme na pekáč, pokvapkáme trochou oleja a dochutíme soľou. Pečte 20 minút, v polovici otočte.
- Na špagety nalejte vodu.
- Do veľkej panvice pridajte 1 lyžicu oleja a zahrejte na vysokom plameni.
- Pridajte ingrediencie na posýpku a okamžite znížte teplotu na minimum.
- Miešajte a nechajte posýpku zľahka opiecť.
- Akonáhle je zlatá a chrumkavá, preložte omrvinku do misky.
- Do panvice na miernom ohni pridajte 2 lyžice oleja a cesnak.
- Nechajte zmäknúť bez zhnednutia.
- Pridajte sardelové filety a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Nechajte panvicu na nízkom plameni, aby zostala teplá.
- Špagety uvarte podľa návodu na obale.
- Pridajte do panvice brokolicu a kuracie mäso, premiešajte a potom zastreknite kvapkou vody z varenia cestovín.
- Premiešajte s polovicou mrveničky a citrónovou šťavou.
- Ihneď podávajte posypané zvyšnou posýpkou.
Ste milovníkmi morských plodov? Potom vám nesmú uniknúť ani naše recepty na špagety s krevetami .