Skvelý recept na leto aj jeseň! Cuketa, špagety a kuracie mäso môžu byť samy o sebe nevýrazné, ale pridajte k nim cherry paradajky, bazalkové pesto a parmezán a zrazu z toho máte lahodný a živý pokrm!
Čo budete potrebovať
- 1 cuketa nakrájaná na plátky
- soľ
- 1 lyžička olivového oleja
- 450 g surových kuracích pŕs, nakrájaných na plátky
- 120 g bazalkového pesta
- 230 g špaget, nevarených
- 150 g červených cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- 150 g žltých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- 30 g strúhaného parmezánu
Postup
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni, kým nebude olej horúci.
- Pridajte nakrájanú cuketu, posypte soľou a varte na stredne vysokej teplote asi 5 minút, raz otočte, kým cuketa nezmäkne a ľahko nezhnedne.
- Vyberte cuketu z panvice.
- Do rovnakej panvice pridajte jednu lyžičku olivového oleja a nakrájané kuracie prsia.
- Kurča posypte soľou a opekajte na strednom plameni asi 5–7 minút, pričom kuracie plátky niekoľkokrát otočte, kým nie sú prepečené av stredu už prestanú byť ružové.
- Odstráňte z ohňa a premiešajte s 60 g bazalkového pesta.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, pridajte špagety a varte do al dente podľa návodu na obale.
- Špagety sceďte.
- Pridajte uvarené a scedené špagety na panvicu k opečenému mäsu.
- Pridajte červená a žltá cherry paradajky a uvarenú cuketu.
- Pridajte ďalších 60 g bazalkového pesta, všetko premiešajte a jemne prehrejte na miernom strednom ohni.
- Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie pesto a soľ, pokiaľ je to potrebné.
- Odstráňte zo sporáka.
- Cestoviny ešte v panvici posypte strúhaným parmezánom.
- Dajte cestoviny na tanier, posypte extra parmezánom a podávajte.
Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre . Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!