Zapekané špagety s kuracím mäsom, paradajkovou omáčkou a syrom

Zapekané špagety s kuracím mäsom, paradajkovou omáčkou a syrom

Jednoduchý zapečený pokrm, ktorý nasýti celú rodinu! Krehké kúsky kuracieho mäsa s jemnými špagetami, smotanovou paradajkovou omáčkou a dvoma druhmi syra si jednoducho musí zamilovať úplne každý.

Čo budete potrebovať

  • 4 litre vody
  • 1 lyžica kóšer na dochutenie cestovín
  • 500 g špaget
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky najemno nakrájanej žltej cibule
  • 1 lyžica prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 2 šálky paradajkovej omáčky
  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • 2 šálky uvareného nakrájaného kuracieho mäsa
  • 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Nastavte rošt rúry do strednej polohy.
  • Rúru predhrejte na 190 °C.
  • Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu.
  • Pridajte soľ a miešajte, aby sa rozpustila.
  • Pridajte špagety a varte podľa návodu na obale do al dente, asi 10 minút.
  • Špagety sceďte v cedníku a preplachujte studenou vodou asi 30 sekúnd, aby sa varenie zastavilo.
  • Zahrejte olivový olej vo veľkej panvici na stredne nízkom plameni.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a 1 lyžičku talianskeho korenia a restujte, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3 minúty.
  • Pridajte paradajkovú omáčku a premiešajte.
  • Varte, kým nie je omáčka horúca, asi 2 až 3 minúty.
  • Vypnite oheň a vmiešajte smotanu.
  • Omáčku podľa chuti ešte dochuťte soľou a korením.
  • Scedené špagety pridajte do omáčky a premiešajte.
  • Pridajte nakrájané kuracie mäso a premiešajte.
  • Preneste cestoviny do zapekacej misky s rozmermi 33 x 23 cm.
  • Cestoviny posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom.
  • Prikryte alobalom a pečte, kým sa syr nerozpustí a cestoviny nebudú horúce, asi 15 až 20 minút.
  • Ak chcete nechať povrch viac zhnednúť, odstráňte alobal a pokrm pečte, kým ľahko nezhnedne, asi 2 až 5 minút.
  • Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
Kúsky kuracieho mäsa zapečené s jemnými špagetami, smotanovou paradajkovou omáčkou a dvoma druhmi syra v zapekacej mise.
www.therecipecritic.com

Možno využijete aj naše recenzie elektrických sporákov , v ktorých vám dáme pár tipov, ako si vybrať. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.