Pripravte si večeru iba za 25 minút! Navyše si na tomto pokrme zo špaget, chrumkavého kuracieho mäsa a šampiňónov restovaných na voňavom cesnakovom masle neuveriteľne pochutnáte.
Čo budete potrebovať
- 300 g špaget
- 3 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 250 g šampiňónov nakrájaných na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 3 kuracie prsia (450 g), nakrájané na 1 cm hrubé plátky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice najemno nasekané čerstvé petržlenové vňate
Postup
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a varte špagety 9–11 minút, kým nie sú al dente.
- Medzitým rozpustite 2 lyžice masla a olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote.
- Pridajte šampiňóny, dobre premiešajte a restujte 5 minút bez miešania.
- Pridajte cesnak, dobre premiešajte a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude zlatisto hnedý a na okrajoch chrumkavý.
- Preložte na tanier a do panvice pridajte zvyšné maslo.
- Kuracie mäso obaľte v múke, potom pridajte do panvice a opekajte 5 minút, kým nebude prepečené a zlaté.
- Sceďte špagety.
- Pridajte ich do panvice spolu so šampiňónmi.
- Okoreňte korením, dobre premiešajte a podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
A čo také recepty na špenátové lasagne ? Sme si istí, že vás osloví ako s kuracím mäsom, tak aj s lososom, alebo len tak klasicky s bešamelom. Inšpirujte sa!