Cesnakové špagety s mäsom a šampiňónmi

Cesnakové špagety s mäsom a šampiňónmi

Pripravte si večeru iba za 25 minút! Navyše si na tomto pokrme zo špaget, chrumkavého kuracieho mäsa a šampiňónov restovaných na voňavom cesnakovom masle neuveriteľne pochutnáte.

Čo budete potrebovať

  • 300 g špaget
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 250 g šampiňónov nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 3 kuracie prsia (450 g), nakrájané na 1 cm hrubé plátky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice najemno nasekané čerstvé petržlenové vňate

Postup

  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a varte špagety 9–11 minút, kým nie sú al dente.
  • Medzitým rozpustite 2 lyžice masla a olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte šampiňóny, dobre premiešajte a restujte 5 minút bez miešania.
  • Pridajte cesnak, dobre premiešajte a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude zlatisto hnedý a na okrajoch chrumkavý.
  • Preložte na tanier a do panvice pridajte zvyšné maslo.
  • Kuracie mäso obaľte v múke, potom pridajte do panvice a opekajte 5 minút, kým nebude prepečené a zlaté.
  • Sceďte špagety.
  • Pridajte ich do panvice spolu so šampiňónmi.
  • Okoreňte korením, dobre premiešajte a podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Špagety s chrumkavým kuracím a šampiňónmi restovanými na cesnakovom masle a tanieroch s vidličkami.
www.realfood.tesco.com

A čo také recepty na špenátové lasagne ? Sme si istí, že vás osloví ako s kuracím mäsom, tak aj s lososom, alebo len tak klasicky s bešamelom. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.