Bolonské špagety s kuracím mäsom

Bolonské špagety s kuracím mäsom

Výdatné jedlo z jedného hrnca, ktoré sa navyše pripravuje z jednoduchých surovín, z ktorých väčšinu už pravdepodobne máte doma. Tak si ho poďte s nami rovno pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltá cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 veľké mrkvy nakrájané na kocky
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
  • ½ šálky červeného alebo bieleho vína
  • 5 lyžíc paradajkového pretlaku
  • 425 ml paradajkovej passaty
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 a ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 2 bobkové listy
  • ¼ šálky parmezánu
  • špagety na podávanie

Postup

  • Pridajte cibuľu, mrkvu a olej do veľkého hrnca.
  • Opekajte asi 5-10 minút alebo do zmäknutia.
  • Pridajte cesnak a kuracie mäso a za častého miešania restujte, kým kura nezhnedne.
  • Akonáhle zhnedne, pridajte víno a varte, kým sa tekutina nevyvarí.
  • Pridajte paradajkový pretlak a restujte 2-3 minúty.
  • Pridajte všetky zostávajúce ingrediencie okrem parmezánu a priveďte zmes do varu.
  • Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte asi 45 minút za občasného miešania.
  • Bobkové listy vyhoďte.
  • Ochutnajte a upravte chute podľa chuti.
  • Podávajte so špagetami, čerstvou bazalkou a parmezánom .
  • Nechajte si chutiť!
Špagety s paradajkovou omáčkou na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.eatwithclarity.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.