Výdatné jedlo z jedného hrnca, ktoré sa navyše pripravuje z jednoduchých surovín, z ktorých väčšinu už pravdepodobne máte doma. Tak si ho poďte s nami rovno pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 žltá cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 veľké mrkvy nakrájané na kocky
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
- ½ šálky červeného alebo bieleho vína
- 5 lyžíc paradajkového pretlaku
- 425 ml paradajkovej passaty
- ¾ šálky mlieka
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 1 a ¼ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli
- 2 bobkové listy
- ¼ šálky parmezánu
- špagety na podávanie
Postup
- Pridajte cibuľu, mrkvu a olej do veľkého hrnca.
- Opekajte asi 5-10 minút alebo do zmäknutia.
- Pridajte cesnak a kuracie mäso a za častého miešania restujte, kým kura nezhnedne.
- Akonáhle zhnedne, pridajte víno a varte, kým sa tekutina nevyvarí.
- Pridajte paradajkový pretlak a restujte 2-3 minúty.
- Pridajte všetky zostávajúce ingrediencie okrem parmezánu a priveďte zmes do varu.
- Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte asi 45 minút za občasného miešania.
- Bobkové listy vyhoďte.
- Ochutnajte a upravte chute podľa chuti.
- Podávajte so špagetami, čerstvou bazalkou a parmezánom .
- Nechajte si chutiť!