Lahodný recept na špagety s čerstvými a sušenými paradajkami, bazalkou, špenátom, cesnakom, kuracím mäsom a olivovým olejom. Perfektný letný pokrm, na ktorého prípravu vám stačí iba 30 minút!
Čo budete potrebovať
- ¼ šálky sušených paradajok nakrájaných na kúsky, zbavených oleja
- 2 lyžice oleja scedeného zo sušených paradajok
- 230 g kuracích stehenných rezňov bez kostí a kože, nakrájaných
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
- 4 nakrájané paradajky
- ¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej bazalky
- 230 g čerstvého špenátu
- 3 nakrájané strúčiky cesnaku
- 230 g špaget
- 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Do veľkej panvice na stredne miernom plameni pridajte nakrájané sušené paradajky a 2 lyžice oleja scedeného zo sušených paradajok.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso.
- Pridajte vločky červeného chilli a osoľte všetky ingrediencie v panvici.
- Restujte na strednom plameni, kým nie je kura prepečené a prestane byť ružové, asi 5 minút.
- Do panvice s kuracím mäsom pridajte nakrájané paradajky, nasekané lístky čerstvej bazalky, čerstvý špenát a nasekaný cesnak.
- Varte na strednom plameni asi 3–5 minút, kým špenát len trochu nezvädne a paradajky nepustia šťavu.
- Odstráňte zo sporáka.
- Ochutnajte av prípade potreby dosoľte podľa chuti.
- Zakryte pokrievkou a udržujte mimo teplo.
- Cestoviny uvarte podľa návodu na obale do al dente.
- Sceďte.
- Pridajte uvarené a scedené špagety do panvice s kuracím mäsom a zeleninou.
- Ohrejte na miernom ohni, všetko dobre premiešajte a podľa potreby pridajte ďalšiu soľ alebo korenie.
- Odstráňte zo sporáka.
- V tejto chvíli, keď sú cestoviny a zelenina mimo tepla, môžete pridať viac kvalitného olivového oleja.
- Užite si to!