Máme pre vás luxusný recept pre dve osoby, ktorý sa skvele hodí napríklad na romantickú večeru. Krémové špagety a korenené kuracie prsíčka sú dekadentný pokrm, ktorý jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 170 g špaget
- 230 g kuracích pŕs bez kostí a kože
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/3 šálky smotany na šľahanie
- 30 g syra Philadelphia
- 1 šálka vody z varenia špaget
- 1/3 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- jemne nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Zahrejte olivový olej na strednej panvici na strednom plameni.
- Mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a okoreňte talianskym korením.
- Restujte ochutené kuracie prsia, kým nezhnednú a neprevaria sa.
- Vnútorná teplota mäsa musí dosiahnuť 74 stupňov Celzia.
- Odstráňte panvicu z ohňa a preložte mäso na doštičku.
- Zakryte ho voľne alobalom.
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
- Špagety uvarte podľa návodu na obale, mínus jedna minúta (dovarí sa v omáčke).
- Zatiaľ čo sa špagety varí, umiestnite rovnakú panvicu, na ktorej ste opekali mäso, na stredne nízky plameň a pridajte maslo.
- Akonáhle je maslo rozpustené, vmiešajte nasekaný cesnak a restujte jednu minútu, pričom všetky zhnedlé kúsky z panvice vmiešajte do masla a cesnaku počas varenia.
- Pridajte smotanu a miešajte, kým mierne nezhustne, asi 2-3 minúty.
- Pomaly vmiešajte syr Philadelphia.
- V tejto chvíli by mali byť špagety al dente.
- Špagety pomocou klieští opatrne presuňte do omáčky Alfredo a premiešajte.
- Vypnite sporák a posypte pokrm parmezánom, štipkou soli a štipkou korenia na rezance a znovu premiešajte.
- Za stáleho miešania pridajte vodu z varenia špaget, dve lyžice naraz.
- Pokračujte v pridávaní vody, kým nebude konzistencia omáčky krémová a podľa vašich predstáv.
- Špagety rozdeľte do dvoch teplých misiek.
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezančeky a podávajte na cestovinách.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce!