Lahodné cestoviny s cícerom, stopkovým zelerom, čerstvou petržlenovou vňaťou, červeným čili a citrónovou kôrou si zamilujú nielen vegáni! Sú zdravé, výživné a jednoduché na prípravu. Čo viac si od jedla priať.
Čo budete potrebovať
- 230 g cestovín podľa vášho výberu
- 1 šálka uvarenej cíceru, scedené
- 1/4 šálky alebo viac čerstvej petržlenovej vňate, nasekané, plus viac na ozdobu
- 4 stonky stopkového zeleru, nakrájané diagonálne (listy môžete nakrájať na ozdobu)
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1-3 lyžičky drveného červeného chilli (alebo podľa chuti)
- 1-2 lyžice citrónovej kôry
- 1 šalotka, nakrájaná na kocky
- olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale a sceďte.
- Medzitým nalejte vodu do ďalšieho hrnca, nechajte dôjsť k varu a pridajte do nej nakrájané stonky stonkového zeleru.
- Pridajte trochu soli a minútu alebo dve blanšírujte, potom sceďte, prepláchnite pod studenou vodou a dajte bokom.
- Zahrejte 1-2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte šalotku a restujte do mäkka – niekoľko minút.
- Pridajte cícer, stopkatý zeler a možno štipku nasekanej petržlenovej vňate a prehrejte.
- Pridajte cesnak, červené chilli a 1/4 šálky alebo viac nasekanej petržlenovej vňate a restujte ďalšiu minútu.
- Pridajte cestoviny a premiešajte.
- Pridajte citrónovú kôru a dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s ďalšou petržlenovou vňaťou a ak máte, tak aj nakrájanými listami řapíkatého zeleru.
- Pokiaľ chcete, dochuťte citrónovou šťavou, prípadne ešte trochou drveného červeného chilli.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s řapíkatým zelerom . Či už hľadáte inšpiráciu na nové polievky, smoothie, džús, šalát alebo nátierku, všetko máme pripravené!