Tento recept na cestoviny rigatoni s jednoduchým a lahodným pestom z listov řapíkatého zeleru, parmezánu a kešu orechov vám zaberie menej ako 20 minút a pochutí si na ňom celá vaša rodina!
Čo budete potrebovať
Na pesto:
- 4 šálky čerstvých listov stonkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané
- ½ šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- ¼ šálky opečených nesolených kešu orechov
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- ⅓ šálky extra panenského olivového oleja
Na cestoviny:
- ½ šálky pesta z rapíkatého zeleru viď vyššie
- 300 g sušených cestovín rigatoni
- 2 lyžice kešu orechov, nahrubo nasekaných
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
- 1-2 lyžice jemne nastrúhaného parmezánu
Postup
- Listy stopkatého zeleru dobre umyte a osušte.
- Kešu orechy nasucho opražte na panvici.
- Do misy kuchynského robota pridajte listy řapíkatého zeleru, cesnak, parmezán a opečené kešu a mixujte na nízkej úrovni, kým nebude všetko jemne nasekané.
- Nechajte kuchynský robot bežať na nízkej úrovni a pomalým a stálym prúdom prilievajte olivový olej.
- Pesto máte hotové.
- Teraz priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci.
- Do vody pridajte štedré 3-4 lyžičky soli a premiešajte.
- Pridajte cestoviny a varte podľa návodu na obale alebo do al dente.
- Odoberte 1 šálku vody z cestovín a dajte bokom.
- Cestoviny sceďte, zvyšnú vodu vylejte.
- Pridajte cestoviny späť do hrnca a pridajte pesto, polovicu kešu orechov a polovicu citrónovej šťavy.
- Dobre premiešajte.
- Po troškách pridávajte vodu z cestovín, pokiaľ nebude mať omáčka požadovanú konzistenciu.
- Ochutnajte a prípadne pridajte viac citrónovej šťavy a soľ a korenie podľa chuti.
- Podávajte so zvyšnými kešu orechmi a parmezánom rozsypaným po vrchu.
- Užite si to!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely. Kto vyhral v našom porovnaní?