Zabudnite na kupované šaláty a pripravte si svoj vlastný domáci šalát z cestovín, tuniaka a množstva zeleniny a premiešajte ho s úžasným jogurtovým dresingom s majonézou, bielym jogurtom a sušeným kôprom. Lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 4 šálky sušených cestovín podľa vašej voľby
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 1 šálka nakrájanej mrkvy
- 1 šálka nakrájaného rapíkatého zeleru
- 1 šálka nakrájaných cherry paradajok
- 340 g konzervovaného tuniaka, odkvapkaného
- 1/3 nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
- 1/3 šálky majonézy
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 lyžička sušeného kôpru
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky korenia
Postup
- Cestoviny varte podľa návodu na obale, na posledné 4 minúty varenia pridajte hrášok.
- Sceďte a prepláchnite studenou vodou, dajte bokom.
- Do veľkej misy pridajte mrkvu, stopkový zeler, paradajky a tuniaka.
- V malej miske prešľahajte jogurt, majonézu, ocot, horčicu, cesnak, kôpor, soľ a korenie.
- Cestoviny pridajte do misy s tuniakom a zeleninou a zalejte dresingom.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Servírujte!
- V chladničke vám šalát vydrží až 5 dní.