Jednoduché a chutné kuracie stehná s baby zemiakmi a kyslou kapustou z jednej panvice. Skvelý tip na rodinný obed či večeru!
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 4 x 250 g kuracích stehien
- morská soľ a drvené čierne korenie
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 300g baby zemiakov, polených
- ½ lyžičky rasce
- 2 malé vetvičky bobkový list
- 540 g kyslej kapusty
- 250 ml kuracieho vývaru
- kyslá smotana na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Rozohrejte olej vo veľkej ťažkej panvici vhodnej do rúry na strednom ohni.
- Kurča osoľte, okoreňte a kožou dole opekajte 6 minút alebo dozlatista.
- Otočte a varte opekajte ďalšie 4 minúty.
- Vyberte mäso z panvice a dajte bokom.
- Pridajte do panvice cibuľu, zemiaky, rascu a bobkové listy a za stáleho miešania varte 6 minút.
- Pridajte kyslú kapustu a vývar a premiešajte.
- Vráťte kurča do panvice, prikryte pokrievkou a preložte do rúry.
- Pečte 30 minút.
- Odkryte a pečte 20 minút, alebo pokiaľ nie sú zemiaky a kura zlaté a prepečené.
- Osoľte, okoreňte a podávajte s kyslou smotanou.
Máme pre vás aj ďalších 7 luxusných receptov na kombináciu mäsa a kapusty , ktoré musíte ochutnať. Vyskúšajte ich všetky!