Nie je nad ľahké pokrmy z jednej panvice, na prípravu ktorých neušpiníte hromadu riadu. A presne taký je aj tento recept na pečené kuracie horné stehná s bielou kapustou a citrónmi. Užite si ho!
Čo budete potrebovať
- 6 kuracích horných stehien (s kosťou as kožou)
- 2 šálky nakrájanej bielej kapusty
- 1 veľká nakrájaná cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžičky morskej soli
- 1,5 lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 lyžičky cesnakového prášku
- 3 lyžičky provensálskych byliniek alebo tymiánu
- 0,25 šálky kuracieho vývaru
- 2 nakrájané citróny
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra predhrieva, pripravte si zeleninu.
- Cibuľu nakrájajte na polmesiačiky.
- Kapustu nakrájajte na čo najtenšie kúsky.
- Citrón nakrájajte na kolieska.
- Semienka vyhoďte.
- Kuracie stehná bohato posypte soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a provensálskymi bylinkami alebo sušeným tymianom z oboch strán.
- Na sporáku rozohrejte panvicu vhodnú do rúry s 2 lyžicami olivového oleja.
- Kuracie stehná opekajte na stredne vysokej teplote 2–3 minúty z každej strany.
- Akonáhle je mäso opečené, preložte ho na tanier.
- Do panvice pridajte kapustu a cibuľu a 1/4 šálky kuracieho vývaru.
- Vložte mäso späť do panvice a pridajte niekoľko plátkov citróna.
- Preneste panvicu do predhriatej rúry a pečte (odkryté) 20-30 minút, alebo kým nie je mäso úplne upečené.
- Pomocou teplomera na mäso skontrolujte vnútornú teplotu kurčaťa.
- Varené kuracie musí mať v najhrubšej časti mäsa aspoň 73 °C.
- Na podávanie pridajte nasekanú petržlenovú vňať!
Užite si aj naše recepty na jedlo z jedného hrnca 5x inak! Vychutnajte si napríklad bravčové s ryžou, cestoviny s cuketou a šampiňónmi alebo kapustovú polievku.