Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Chrumkavé a šťavnaté kuracie stehná v marináde zo sezamového oleja a sójovej omáčky pečené spolu s hlávkovou kapustou sú neuveriteľne lahodné a skvele sa hodia ako rýchla večera počas náročného pracovného dňa.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžička oleja neutrálnej chuti
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja alebo olivového oleja
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu (alebo iného)
  • 1 lyžica Srirachy (voliteľne)
  • 8 kuracích stehien
  • 1 štipka soli a korenia podľa chuti
  • 1 hlávková kapusta s hmotnosťou cca 1 – 1,5 kg

Postup

  • Predhrejte rúru na 220ºC.
  • Nalejte lyžičku oleja neutrálnej chuti do panvice.
  • V malej miske zmiešajte sezamový olej, kokosový olej, sójovú omáčku, ryžový ocot a srirachu, ak používate.
  • Vložte stehná do veľkej misy.
  • Všetko dochuťte soľou a korením.
  • Stehná prelejte 1/4 šálkou pripravenej zmesi a nechajte marinovať, kým sa rúra predohrieva.
  • Kapustu nakrájajte na cca 2,5 cm klinky.
  • Klinky dajte do veľkej misy, všetko dochuťte soľou a korením a zalejte zvyšnou zmesou oleja a sójovej omáčky.
  • Kuracie stehná dajte na pripravený plech a rovnomerne ich rozprestrite.
  • Pečte 10 minút.
  • Vyberte plech z rúry a okolo stehien naskladajte klinky kapusty.
  • Pečte ďalších 20 až 25 minút, alebo kým mäso nezezlátne a neprepečie sa.
  • Vyberte plech z rúry a preneste mäso na tanier, aby si odpočinulo.
  • Kapustu vráťte do rúry a pečte ďalších 10 až 15 minút, alebo kým sa šťava nezredukuje a okraje kapusty neskaramelizujú.
  • Podávajte!
Kuracie stehná v marináde zo sezamového oleja a sójovej omáčky pečené spolu s hlávkovou kapustou v pekáči.
www.alexandracooks.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie liatinových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.