Marinované kuracie mäso pečené s mrkvou a kapustou

Marinované kuracie mäso pečené s mrkvou a kapustou

Kuracie stehná v marináde zo sójovej omáčky, medu a korenia piatich vôní pečené spolu s mrkvou a hlávkovou kapustou do úplnej dokonalosti. Po tomto pokrme sa budete olizovať!

Čo budete potrebovať

  • 2 kg kuracích horných stehien
  • 1 hlávková kapusta, nakrájaná na 2,5 cm klinky
  • 3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na 5 cm klinky
  • 1 lyžica sójovej omáčky alebo tamari
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica korenia piatich vôní
  • 1 lyžička cesnaku
  • 1/4 šálky + 2 lyžice olivového oleja
  • drvené červené chilli na dochutenie
  • jarná cibuľka

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Na veľkú panvicu naaranžujte kapustu a mrkvu, pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja a osoľte 1 lyžičkou morskej soli.
  • V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, korenie piatich vôní, cesnak a ¼ šálky olivového oleja.
  • Vo veľkej miske premiešajte mäso spolu s marinádou.
  • Pečte 35 minút, potom mäso vyberte a pečte zeleninu ďalších 10 minút.
  • Ozdobte vločkami červeného chilli a nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Dobrú chuť!
Kuracie stehná v marináde zo sójovej omáčky, medu a korenia piatich vôní pečené spolu s mrkvou a hlávkovou kapustou v pekáči s lyžicou.
www.thefeedfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.