Mramorová bábovka bezlepku

Mramorová bábovka bezlepku

Nenechajte si ujsť tento recept na bezlepkovú mramorovú bábovku. Je chuťovo bohatá, vanilková a čokoládová, ale hlavne na ňu nikto nezabudne. Než budete podávať sladkú bodku, pripravte si dokonalé recepty z pohánky , ktoré sú tiež gluten free!

Čo budeme potrebovať

  • 225 g masla
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 150 g vajec
  • 280 g bezlepkovej múky
  • 1 lyžička xantánovej gumy (vynechajte, ak ju vaša múka už obsahuje)
  • 70 g kukuričného škrobu
  • 2 ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 240 ml mlieka
  • 30 g kakaového prášku
  • 75 ml horúcej vody
  • 60 g rozpustenej tmavej alebo polosladkej čokolády

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C a formu na bábovku vymažte tukom.
  • Vy šľahajte maslo, cukor a vanilku.
  • Pridajte vajcia a miešajte, kým sa dobre nespoja. Zmes by mala byť hladká a hodvábna.
  • V samostatnej stredne veľkej miske prešľahajte múku, xantánovú gumu, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ.
  • Pridajte zmes múky na 3 krát do maslovej zmesi, striedavo s mliekom.
  • Asi 1/3 cesta zoškrabnite do samostatnej stredne veľkej misy a dajte bokom.
  • Do malej misky bezpečnej pre teplo dajte kakaový prášok. Nalejte horúcu vodu na kakaový prášok a šľahajte do hladka.
  • Kakaovú zmes pridajte k odloženej 1/3 cesta.
  • Pridajte rozpustenú čokoládu a znova šľahajte do hladka.
  • Do formy nalejte 1/3 svetlého cesta a cez neho potom nalejte 1/3 čokoládového cesta.
  • Ľahko cestom pomocou špajle alebo stierky prejdite.
  • Nakoniec pridajte poslednú tretinu svetlého cesta.
  • Pečte asi hodinu, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Vyberte z rúry a nechajte bábovku vo forme chladnúť na mriežke aspoň 20 minút, potom vyklopte.
Bábovka dvoch farieb z bezlepkovej múky.
Zdroj: glutenfreestories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.