Čokoládová bezlepková bábovka s tvarohom

Čokoládová bezlepková bábovka s tvarohom

Tento recept bezlepkovú tvarohovú bábovku s čokoládou vás uchváti svojou dokonale hustou a hutnou konzistenciou. Príprava gluten free zákusku nebola nikdy jednoduchšia. Rovnako jednoduché a výborné sú tieto recepty na lievance bez lepku , ochutnajte.

Čo budeme potrebovať

  • 230 ml uvarenej kávy*
  • 230 g masla
  • 65 g kakaa
  • 400 g kryštálového cukru
  • 3/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 3/4 lyžičky soli
  • 240 g bezlepkovej múky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 veľké vajcia
  • 115 g kyslej smotany alebo jogurtu,

Na náplň

  • 2 balíčky klasickej Philadelphie
  • 75 g kryštálového cukru
  • 1½ lyžičky vanilkového extraktu

Na polevu

  • 115 g horkej čokolády
  • 60 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na bábovku.
  • Kávu, maslo a kakao vložte do malého hrnca. Zahrievajte, miešajte, kým sa maslo nerozpustí. Zmes nechajte 10 minút vychladnúť.
  • Zatiaľ čo čokoláda chladne, dajte do misy cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a múku a šľahajte.
  • Vychladnutú čokoládovú zmes nalejte do misy so suchými prísadami a miešajte.
  • V samostatnej miske rozšľahajte vanilku, vajcia a kyslú smotanu alebo jogurt.
  • Vmiešajte do čokoládového cesta, miešajte, kým sa dôkladne nespoja.
  • V inej miske rozmixujte smotanový syr, kým nebude hladký, potom pridajte cukor a vanilku.
  • Do formy nalejte polovicu cesta. Potom opatrne naneste na cesto lyžicou smotanový syr a uistite sa, že sa nedotýka stien formy a nalejte zvyšok cesta.
  • Pečte 55 až 60 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Bábovku nechajte 5 minút chladnúť a potom vyklopte. Pred pridaním polevy nechajte bezlepkovú bábovku úplne vychladnúť.
  • Zmiešajte čokoládu a smotanu a zahrievajte, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí a zmes nebude hladká. Polevou potrite bábovku a nechajte ju odkvapkať po stranách.

* Náhradky za kávu: Dôrazne odporúčame v tomto recepte použiť kávu. Káva nepridá do receptu svoju vlastnú moka príchuť, naopak zvýrazní čokoládovú chuť bábovky. V prípade potreby však môžete kávu nahradiť vodou, džúsom alebo dokonca čiernym pivom.

Skvele dochutená bábovka z čokolády plnená tvarohom.
Zdroj: glutenfreestories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.