Pokiaľ hľadáte jemný zákusok, ktorý zostane čerstvý a lahodný niekoľko dní, je tento zákusok ideálny. Vďaka jogurtu zostane mäkká po celé dni! Použili sme jahodový jogurt, pretože je to dobrá kombinácia spolu s príchuťou čokolády, ale mali by ste tiež vyskúšať toto cesto s obyčajným, kokosovým alebo pomarančovým jogurtom.
Čo budeme potrebovať
- 450 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 220 g mäkkého masla
- 400 g cukru kryštál
- 125 g jogurtu (jahodový)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 5 vajec izbovej teploty
- 120 ml mlieka
- 1 lyžička octu
Tmavé cesto
- 2,5 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 2,5 lyžice mlieka
Červená časť
- 1 polievková lyžica mlieka
- 1 lyžička kakaa
- červené potravinárske farbivo
Postup
- Zmiešajte 120 ml mlieka s lyžičkou octu. Nechajte pár minút bokom.
- Vo veľkej mise šľahajte mäkké maslo s cukrom po dobu 4-5 minút.
- Pridajte jogurt a znova prešľahajte.
- Potom postupne pridávame vajcia a nakoniec vanilkový extrakt.
- Do druhej misy preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Teraz do zmesi s vajcami postupne pridávajte mlieko s octom a suché prísady.
- Cesto rozdeľte na tri rovnaké diely.
- Na čokoládovú časť zmiešajte lyžicu svetlej zmesi s 2 a pol lyžicami mlieka a 2 a pol lyžicami nesladeného kakaového prášku. Pridajte túto zmes do jednej z troch častí odloženého cesta.
- Pre červenú farbu zmiešajte lyžicu svetlého cesta s 1 lyžicou mlieka, 1 lyžičkou nesladeného kakaového prášku a dostatočným množstvom červeného potravinárskeho farbiva. Pripravenú zmes pridajte do druhej odloženej časti svetlého cesta a premiešajte.
- Formu na bábovku vymažte.
- Cesta pridávajte striedavo po lyžiciach do formy a na záver ich pomocou špajle premiešajte.
- Pečte pri 180 ° C 50 – 60 minút, kým špáradlo zapichnuté do mramorovej bábovky nevyjde čisté.
- Nechajte ju úplne vychladnúť.
Bez kávy nie je možné si vychutnať akúkoľvek sladkú bodku. Preto neváhajte a pochutnajte si spoločne s najlepšou kávou z najlepšieho kávovaru od DeLonghi , vyberte si ten svoj v našej recenzii.