Budete prekvapení, aké jednoduché je pripraviť si domáce jedlo, ktoré bude chutiť ako to z čínskeho bistra. Kombinácia kuracieho mäsa, ananásu a sójovej omáčky je navyše úplne jedinečná!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- 1 vajce
- 1/4 lyžičky korenia
- 3 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- kukuričný alebo repkový olej
Na omáčku:
- 1 šálka kúskov konzervovaného ananásu
- 1 šálka šťavy z ananásovej konzervy
- 1/4 šálky trstinového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu + 1 lyžica vody
- 1 lyžica sójovej omáčky
Postup
- Nakrájajte 2 kuracie prsia na kúsky a dajte do misy.
- Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, korenie a vajcia.
- Prikryte a nechajte v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny.
- Ku kuraciemu mäsu pridajte múku a kukuričný škrob, aby vzniklo husté cesto.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte mäso a opekajte, kým nezhnedne, v prípade potreby obráťte.
- Mäso vyberte z oleja na tanier vyložený papierovými utierkami.
- V strednom hrnci zmiešajte ananás a ananásovú šťavu.
- Priveďte do varu, pridajte trstinový cukor a sójovú omáčku a varte 5 minút.
- V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu na pastu.
- Nalejte do omáčky a miešajte, kým omáčka nezhustne.
- Kuracie kúsky nasypte do hrnca a miešajte, kým nebudú dôkladne obalené.
- Podávajte s bielou ryžou.
A čo také recepty na pečené šampiňóny s mletým mäsom 5x inak? Dokonalé predjedlo či luxusná desiata!