Čínske kuracie kúsky s ananásom

Čínske kuracie kúsky s ananásom

Budete prekvapení, aké jednoduché je pripraviť si domáce jedlo, ktoré bude chutiť ako to z čínskeho bistra. Kombinácia kuracieho mäsa, ananásu a sójovej omáčky je navyše úplne jedinečná!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 2 kuracie prsia
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 1 vajce
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • kukuričný alebo repkový olej

Na omáčku:

  • 1 šálka kúskov konzervovaného ananásu
  • 1 šálka šťavy z ananásovej konzervy
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu + 1 lyžica vody
  • 1 lyžica sójovej omáčky

Postup

  • Nakrájajte 2 kuracie prsia na kúsky a dajte do misy.
  • Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, korenie a vajcia.
  • Prikryte a nechajte v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny.
  • Ku kuraciemu mäsu pridajte múku a kukuričný škrob, aby vzniklo husté cesto.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte mäso a opekajte, kým nezhnedne, v prípade potreby obráťte.
  • Mäso vyberte z oleja na tanier vyložený papierovými utierkami.
  • V strednom hrnci zmiešajte ananás a ananásovú šťavu.
  • Priveďte do varu, pridajte trstinový cukor a sójovú omáčku a varte 5 minút.
  • V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu na pastu.
  • Nalejte do omáčky a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  • Kuracie kúsky nasypte do hrnca a miešajte, kým nebudú dôkladne obalené.
  • Podávajte s bielou ryžou.
Kuracie mäso s ananásom na tanieri.
www.soupbelly.com

A čo také recepty na pečené šampiňóny s mletým mäsom 5x inak? Dokonalé predjedlo či luxusná desiata!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.