Chutný, rýchly a jednoduchý pokrm z kuracích kúskov restovaných na vysokom plameni spolu so šampiňónmi a jarnou cibuľkou. Všetko sa potom premieša s lahodnou čínskou omáčkou. Podávajte s vyprážanou ryžou alebo rezancami!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích pŕs
- 1 a ½ lyžice jedlej sódy
- 2 a ½ šálky nakrájaných šampiňónov
- 1 strúčik cesnaku
- 2 jarné cibuľky
- 1 lyžica oleja
Na omáčku:
- ¾ šálky studeného kuracieho vývaru
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice čínskeho vína na varenie (Shaoxing)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička ustrícovej omáčky
- 2 lyžičky sezamového oleja
- ½ lyžičky bieleho korenia
- 1 lyžička cukru
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky cez vlákna.
- Vložte do misky, posypte jedlou sódou a jemne premiešajte, aby sa všetko mäso v sóde obalilo.
- Potom prikryte a nechajte 15 minút marinovať.
- Zmyte jedlú sódu a mäso niekoľkokrát opláchnite.
- Mäso osušte kuchynskou utierkou a odložte nabok.
- Pridajte všetky ingrediencie na omáčku do veľkého džbánu a dobre premiešajte.
- Uistite sa, že je vývar studený, aby sa kukuričný škrob nezhlukol.
- Nalejte olej do panvice na vysokom plameni.
- Zatiaľ čo sa olej zahrieva, nakrájajte jarnú cibuľku na 5 cm dlhé kúsky.
- Pridajte jarnú cibuľku do oleja a za stáleho miešania 1 minútu opekajte.
- Pridajte do panvice kuracie mäso a za stáleho miešania opekajte 2 minúty.
- Ďalej pridajte nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania opekajte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a za stáleho miešania minútu restujte.
- Pripravenú omáčku ešte premiešajte a potom ju nalejte do panvice.
- Omáčka rýchlo zhustne, takže ju rýchlo premiešajte s ostatnými ingredienciami.
- Ihneď podávajte.