Tento svieži, ľahký a vzdušný mangový cheesecake, ktorý nemusíte piecť, je skvelým letným dezertom, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Kombinácia chrumkavého sušienkového korpusu, lahodnej náplne a mangovej želatíny sa nedá odolať!
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 200 g BeBe sušienok rozdrvených na prášok
- 100 g masla, rozpusteného
- 1 lyžica trstinového cukru
- ½ lyžičky škorice
- ½ lyžičky soli
Na náplň:
- 3 zrelá manga
- 13 g želatíny v prášku
- 125 ml studenej vody
- 400 g syra Philadelphia
- 100 g plnotučnej kyslej smotany
- 120 g kryštálového cukru
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 400 ml smotany na šľahanie
Na mangové želé:
- 125 ml vody
- 8 g želatíny v prášku
- 100 g mangového pyré
- 1 lyžička citrónovej šťavy, čerstvo vylisované
- čerstvé mango a jahody na ozdobu
Postup
- Dno 23 cm tortovej formy vyložte papierom na pečenie a papier k forme prilepte maslom.
- Okraje formy tiež vyložte papierom na pečenie.
- Rozdrvené sušienky prešľahajte s trstinovým cukrom, škoricou a soľou.
- Pridajte rozpustené maslo a premiešajte.
- Zmes nalejte do pripravenej formy.
- Pevne pritlačte, aby ste získali rovnomernú vrstvu.
- Mango vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
- Pyré rozdeľte do 2 misiek: v 1. budete mať 200 g na náplň av druhej 100 g na želatínovú vrstvu.
- Do malej misky nasypte želatínu a zalejte ju 125 ml vody.
- Nechajte 5 minút napučať.
- Potom ju vložte do mikrovlnnej rúry na 15-20 sekúnd, aby sa rozpustila.
- Premiešajte a nechajte 5 minút vychladnúť.
- V mise pomocou ručného elektrického mixéra šľahajte syr a kyslú smotanu do hladka.
- Pridajte kryštálový cukor a miešajte, kým nebudete mať hladkú a krémovú zmes.
- Pridajte mangové pyré, soľ, vanilkový extrakt a tekutú želatínu.
- Miešajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
- Do misy nalejte studenú smotanu a zvyšných 60 g cukru a šľahajte do tuha.
- Šľahačku nalejte do syrovej zmesi a jemne stierkou premiešajte.
- Zmes naložte na korpus a pomocou stierky ju vyhlaďte do rovnomernej vrstvy.
- Nechajte 4 hodiny chladiť v chladničke.
- Do misy nalejte ¼ šálky studenej vody.
- Nasypte do nej želatínový prášok a premiešajte.
- Nechajte zmes odležať 5 minút a potom ju vložte do mikrovlnnej rúry na 10-15 sekúnd, aby sa želatína rozpustila.
- Pridajte mangové pyré izbovej teploty do teplej želatíny a premiešajte.
- Želatínovú zmes nechajte 5 minút vychladnúť.
- Želatínu nalejte na vychladnutý cheesecake.
- Cheesecake nakloňte, aby sa želatína rovnomerne rozprestrela.
- Vložte cheesecake do chladničky na ďalšie 2-3 hodiny.
- Cheesecake vyberte z formy, ozdobte čerstvým ovocím a podávajte.