Pripravte si tento rýchly pokrm z ryžových rezancov podľa vášho výberu, jednoduché chutné omáčky, kuracieho mäsa, šampiňónov a zeleniny. Budete sa olizovať!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 150 -180 g, nakrájaných na tenké prúžky
- 1 lyžička kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu (voliteľne)
- 1 lyžička oleja (voliteľne)
Na omáčku:
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
- 1/2 lyžičky sezamového oleja
- ½ lyžičky cukru
- 1 a 1/2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing) alebo mirinu
- 1/4 lyžičky bieleho korenia (alebo čierneho korenia)
- 3 lyžice vody
Na restovanú zmes:
- 100 g ryžových rezancov
- 1 lyžica oleja
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na plátky
- 1/2 trsu potom choi, stonky oddeľte od listov
- 1/2 červenej papriky, nakrájaná na plátky
- 1 mrkva, olúpaná, rozkrojená pozdĺžne napoly a nakrájaná diagonálne
- 5 – 7 šampiňónov nakrájaných na plátky
- sezamové semienka a jemne nakrájaná jarná cibuľka (voliteľne)
Postup
- V miske zmiešajte kuracie mäso, kukuričný škrob a olej.
- Zmiešajte ingrediencie na omáčku v miske.
- Tesne pred varením namočte rezance do horúcej vody podľa návodu na obale a potom zlejte.
- Vo woku alebo veľkej panvici rozpáľte olej na vysokú teplotu.
- Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte mäso a restujte 1 minútu, kým nezmení farbu z ružovej na bielu.
- Ďalej pridajte mrkvu, stonky potom choi a červenú papriku.
- Restujte 1 minútu.
- Pridajte šampiňóny a restujte 30 sekúnd.
- Nakoniec pridajte rezance, listy potom choi a omáčku.
- Prehadzujte 1 minútu, kým listy nezvädnú a omáčka sa neodparí.
- Ozdobte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.