Červené karí s kuracím mäsom a cukrovým hráškom

Červené karí s kuracím mäsom a cukrovým hráškom

Užite si toto svieže a ľahké červené karí s kokosovým mliekom, chrumkavým cukrovým hráškom, kuracím mäsom, ryžovými rezancami, čerstvou limetkou, koriandrom a mungo klíčkami. Ideálny letný pokrm!

Čo budete potrebovať

  • 600 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na kocky
  • 400 ml kokosového mlieka z konzervy
  • 1 a ½ lyžice červenej kari pasty
  • 2 stonky citrónovej trávy, nakrájané na 5 cm kúsky
  • 1 a ½ lyžice rybej omáčky
  • 2 lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky
  • 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nastrúhaná
  • 1 a ½ šálky cukrového hrášku
  • 170 g vlasových ryžových rezancov
  • 55 mungo klíčkov na ozdobu
  • celé lístky koriandra na ozdobu
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané, na ozdobu

Postup

  • Do veľkého hrnca pridajte kokosové mlieko.
  • Vmiešajte karí pastu.
  • Po premiešaní pridajte citrónovú trávu, rybiu omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a kôru a kurací vývar.
  • Priveďte do varu, znížte teplotu a prikryté varte ~ 15 minút.
  • Ochutnajte omáčku a pridajte viac karí pasty, ak ju chcete pikantnejšiu, a podľa chuti dosoľte.
  • Pridajte na kocky nakrájané kuracie prsia a varte ~ 3-4 minúty.
  • Odstráňte citrónovú trávu a pridajte cukrový hrášok a nastrúhanú mrkvu.
  • Vypnite sporák, odkryte, pridajte ryžové rezance a nechajte asi 5 minút odstáť, alebo kým nebudú rezance mäkké.
  • Vložte rezance (pomocou klieští alebo vidličky) do misiek a zalejte omáčkou.
  • Navrch dajte mungo fazuľu, jarnú cibuľku a koriander.
  • Nechajte si chutiť!
Červené karí s kokosovým mliekom, chrumkavým cukrovým hráškom, kuracím mäsom, ryžovými rezancami, čerstvou limetkou, koriandrom a mungo klíčkami v miskách s paličkami.
www.eatsimplefood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.