Tento chutný pokrm z jednej panvice je výživný, sýty, zdravý a bezlepkový a navyše je plný úžasných mexických chutí. Skvelý rýchly a ľahký obed či večera!
Čo budete potrebovať
- 1 a ½ šálky ryže
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 2-3 strúčiky cesnaku nasekané najemno
- 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 stredné paradajky nakrájané na kocky
- 1 červená paprika nakrájaná na kocky
- čedar na posypanie
- 1 šálka kukurice
- 3 šálky vody
- 2 lyžičky oleja
- soľ
- na ozdobu čerstvá petržlenová vňať, klinky limetky a avokádo
Na korenie:
- 1 a ½ lyžičky údené papriky
- 1 a ½ lyžičky chipotle chilli prášku
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 1 lyžička drvenej rímskej rasce
- ½ lyžičky čierneho korenia
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte na strednom plameni trochu oleja.
- Pridajte cibuľu, cesnak a opekajte 2-3 minúty.
- Pridajte mleté kuracie mäso a restujte, kým nezmizne ružová farba (asi 3-4 minúty).
- Potom pridajte nakrájané paradajky, papriku, kukuricu a ryžu.
- Pridajte aj všetko korenie, všetko dobre premiešajte a zmes restujte 2-3 minúty.
- Pridajte vodu a priveďte zmes do varu.
- Dochuťte soľou, znížte teplotu na minimum, prikryte a varte 15 minút.
- Vypnite oheň, syr rovnomerne rozprestrite na uvarenú ryžu, prikryte a nechajte ďalších 10 minút odležať.
- Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, na kocky nakrájaným avokádom, nechtíkmi limetky a podávajte teplé.
Pre fanúšikov mexických chutí máme aj 5 chrumkavých receptov na najlepšie mexické nachos . Aký variant vyskúšate ako prvý?