Tento recept je ultra jednoduchý a rýchly a vďaka tomu si ho môžete pripraviť úplne kedykoľvek. Mleté mäso orestujete s trochou sójovej omáčky, pridáte špenát, uvarené udon rezance a pokrm je hotový!
Čo budete potrebovať
- 4 balenia udon rezancov
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 5 cm kus zázvoru, olúpaný a nakrájaný na jemné kocky
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 šálka čerstvého špenátu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 4 jarné cibuľky, nakrájané
- chilli vločky (voliteľne)
Postup
- Na sporáku priveďte do varu vodu v hrnci.
- Do vriacej vody pridajte udon rezance.
- Nechajte udon rezance rýchlo variť cca minútu.
- Potom pomocou kuchynských klieští jemne rezance pretrepte, kým sa od seba úplne neoddelia.
- Keď sú všetky rezance oddelené (neslepujú sa k sebe), sceďte ich a pokvapkajte sezamovým olejom.
- To pomáha zabrániť ich zlepovaniu a dodáva im skvelú chuť.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na strednom plameni.
- Pridajte cesnak, zázvor a cibuľu a restujte, kým nezmäknú.
- Potom urobte uprostred panvice jamku a pridajte mleté kuracie mäso.
- Pomocou stierky rozdrvte počas restovania mleté mäso.
- K mäsu pridajte 1 lyžičku sójovej omáčky.
- Restujte 3–4 minúty, alebo pokiaľ nie je mäso takmer prepečené.
- Pridajte špenát, udon rezance a sójovú omáčku.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí a špenát nezvädne.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac sójovej omáčky.
- Pridajte jarnú cibuľku a vypnite oheň.
- Podávajte a podľa chuti posypte vločkami chilli.