Sezamové udon rezance s mletým kuracím mäsom a špenátom

Sezamové udon rezance s mletým kuracím mäsom a špenátom

Tento recept je ultra jednoduchý a rýchly a vďaka tomu si ho môžete pripraviť úplne kedykoľvek. Mleté mäso orestujete s trochou sójovej omáčky, pridáte špenát, uvarené udon rezance a pokrm je hotový!

Čo budete potrebovať

  • 4 balenia udon rezancov
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 5 cm kus zázvoru, olúpaný a nakrájaný na jemné kocky
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 šálka čerstvého špenátu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané
  • chilli vločky (voliteľne)

Postup

  • Na sporáku priveďte do varu vodu v hrnci.
  • Do vriacej vody pridajte udon rezance.
  • Nechajte udon rezance rýchlo variť cca minútu.
  • Potom pomocou kuchynských klieští jemne rezance pretrepte, kým sa od seba úplne neoddelia.
  • Keď sú všetky rezance oddelené (neslepujú sa k sebe), sceďte ich a pokvapkajte sezamovým olejom.
  • To pomáha zabrániť ich zlepovaniu a dodáva im skvelú chuť.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na strednom plameni.
  • Pridajte cesnak, zázvor a cibuľu a restujte, kým nezmäknú.
  • Potom urobte uprostred panvice jamku a pridajte mleté ​​kuracie mäso.
  • Pomocou stierky rozdrvte počas restovania mleté ​​mäso.
  • K mäsu pridajte 1 lyžičku sójovej omáčky.
  • Restujte 3–4 minúty, alebo pokiaľ nie je mäso takmer prepečené.
  • Pridajte špenát, udon rezance a sójovú omáčku.
  • Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí a špenát nezvädne.
  • Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac sójovej omáčky.
  • Pridajte jarnú cibuľku a vypnite oheň.
  • Podávajte a podľa chuti posypte vločkami chilli.
Rezance s mletým mäsom v mištičke, ozdobené jarnou cibuľkou.
www.hungrywanderlust.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.