Jednoduchá večera z jednej panvice z kuracích paličiek, aromatického korenia, sušeného ovocia, ryže, fazule a čerstvých byliniek, ktorú si môžete prispôsobiť svojej chuti a potešiť tak svoje chuťové bunky.
Čo budete potrebovať
- 8 kuracích paličiek
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 lyžička mletej škorice alebo rímskej rasce
- 1 lyžička mletej kurkumy, karí korenia alebo mletého koriandra
- 1/2 šálky bielej ryže
- 425 g konzervovaných fazule, prepláchnutých
- 1/2 šálky sušeného ovocia, ako je ríbezle, hrozienka, čerešne alebo brusnice (voliteľne)
- 1/2 lyžičky drvených vločiek chilli (voliteľne)
- 1/4 šálky nahrubo nasekaných jemných byliniek, ako je koriander, petržlenová vňať, mäta, bazalka a/alebo kôpor
Postup
- Ochuťte paličky zo všetkých strán lyžičkou soli a lyžičkou čierneho korenia.
- Rozpáľte olej vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte paličky a restujte, raz v polovici otočte, kým koža nezíska zlatohnedú farbu, celkom asi 10 minút.
- Preneste na tanier.
- Pridajte cibuľu, škoricu a kurkumu na tuk v panvici a restujte na stredne vysokom ohni za stáleho miešania, kým sa všetko nerozvonia, asi 1 minútu.
- Pridajte ryžu a miešajte, aby sa obalila korením.
- Pridajte 1 a 1/4 šálky horúcej vody, zoškrabnite opečené kúsky z panvice, potom vmiešajte fazuľu, sušené ovocie (ak používate), červené chilli (ak používate) a zvyšné 1/2 lyžičky soli.
- Paličky vložte späť do panvice a priveďte tekutinu do varu.
- Okamžite znížte teplotu na minimum, prikryte a varte, kým ryža nezmäkne a kura nie je prepečené, 20–25 minút.
- Odstráňte z ohňa a nechajte 5 minút sedieť.
- Našuchorte ryžu vidličkou a potom posypte bylinami.
- Nechajte si chutiť!