Kuracie paličky na mede

Kuracie paličky na mede

Pečené kuracie paličky marinované v dokonalej omáčke z medu, sójovej omáčky a cesnaku sú všetko, len nie nudné! Skvelý pokrm na náročné pracovné dni, kedy nemáte čas tráviť hodiny v kuchyni.

Čo budete potrebovať

  • 1/4 šálky medu
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • soľ a korenie
  • 10 kuracích paličiek
  • 1 lyžička pražených sezamových semienok na ozdobu
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na kocky
  • ryža, na podávanie

Postup

  • V malej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, sezamový olej, cesnak, zázvor a štipku soli a korenia.
  • Paličky osoľte, okoreňte, ochuťte a vložte do vrecka na zips.
  • Nalejte k nim tekutú zmes, vrecko uzavrite, odstráňte čo najviac vzduchu a marinujte v chladničke aspoň dve hodiny (najlepšie cez noc).
  • Marinádu nevyhadzujte.
  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Paličky položte na plech vyložený alobalom alebo papierom na pečenie.
  • Pečte približne 35 minút (každých 10 minút zalievajte marinádou) alebo pokiaľ teplomer vložený do najhrubšej časti neukáže 74ºC.
  • Paličky posypte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou.
Paličky marinované v dokonalej omáčke z medu, sójovej omáčky a cesnaku, ozdobené sezamom a jarnou cibuľkou.
www.bellyfull.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.