Pečené kuracie paličky marinované v dokonalej omáčke z medu, sójovej omáčky a cesnaku sú všetko, len nie nudné! Skvelý pokrm na náročné pracovné dni, kedy nemáte čas tráviť hodiny v kuchyni.
Čo budete potrebovať
- 1/4 šálky medu
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- soľ a korenie
- 10 kuracích paličiek
- 1 lyžička pražených sezamových semienok na ozdobu
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na kocky
- ryža, na podávanie
Postup
- V malej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, sezamový olej, cesnak, zázvor a štipku soli a korenia.
- Paličky osoľte, okoreňte, ochuťte a vložte do vrecka na zips.
- Nalejte k nim tekutú zmes, vrecko uzavrite, odstráňte čo najviac vzduchu a marinujte v chladničke aspoň dve hodiny (najlepšie cez noc).
- Marinádu nevyhadzujte.
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Paličky položte na plech vyložený alobalom alebo papierom na pečenie.
- Pečte približne 35 minút (každých 10 minút zalievajte marinádou) alebo pokiaľ teplomer vložený do najhrubšej časti neukáže 74ºC.
- Paličky posypte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou.