Tento úžasný sečuánsky pokrm je extrémne populárny v celej Číne. Je chutný av horúcich dňoch krásne ochladí. Vyskúšajte ho aj vy s naším jednoduchým návodom!
Čo budete potrebovať
- 1 kuracie prsník
- 2 plátky zázvoru
- 1 jarná cibuľka, nakrájaná na 7,5 cm prúžky
- 2 porcie rezancov podľa vašej voľby
- 1/2 šalátové uhorky, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 a 1/2 šálky fazuľových klíčkov
- 1/3 – 1/2 šálky pražených arašidov, nahrubo nasekaných
- 1 jarná cibuľka, nasekaná najemno
- malá hrsť nasekaného čerstvého koriandra
Na omáčku:
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžica sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 4 lyžice ryžového octu
- 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 – 3 lyžičky chilli oleja (vynechajte, ak nemáte radi pikantné)
- soľ podľa chuti
Postup
- Naplňte malý hrniec dostatočným množstvom vody, aby bolo kuracie prsník ponorené (ale ešte mäso do vody nepridávajte) a pridajte zázvor a jarnú cibuľku.
- Keď voda dôjde k varu, pridajte kura a znovu priveďte do varu.
- Okamžite hrniec prikryte, vypnite oheň a nechajte kura 22–25 minút vo vode.
- Medzitým si pripravte zvyšok ingrediencií.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v miske.
- Uvarte si rezance podľa návodu na obale.
- Rezance sceďte a dôkladne prepláchnite pod studenou vodou.
- Ak ich nebudete jesť hneď, vmiešajte asi 1-2 lyžičky oleja, aby sa nezlepili.
- Zmiešajte rezance, natrhané kuracie mäso, prúžky uhorky, fazuľové klíčky, sekané arašidy, jarnú cibuľku a koriander.
- Všetko zalejte omáčkou a premiešajte.
- Dobrú chuť!
Na ázijské jedlá sa skvele hodí hlboká panvica wok. Pokiaľ ju ešte nemáte vo svojej kuchyni, nezabudnite sa pozrieť na naše recenzie najlepších panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna!